Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Blivande jultraditioner
i Vretstorp på söndag

Bild från fjolårets julmarknad. Foto: Susanna KivlingBild från fjolårets julmarknad. Foto: Susanna Kivling

På söndag blir det julmarknad i Vretstorps Folkets hus för andra gången i historien. Det blir julstämning med knallar, servering och bland annat dansuppvisning från scenen. Det är Vretstorps byalag och Folkeshusföreningen som ligger bakom arrangemanget. Fjolårets marknad blev en succé, med många besökare.

Det var förra året som Folketshusföreningen, som även driver Folkparken och Vretstorps byalag beslutade sig för att göra gemensam sak och hålla julmarknad i Vretstorpsparken, för första gången. Traditionen med julmarknad hade då legat nere några år i Vretstorp. Det hade funnits en mindre marknad i och omkring Folkets hus tidigare.

– Det blev succé. Vretstorpsborna gick verkligen man ur huse. Det var många som besökte parken.

Inför årets marknad har 24 knallar anmält sig. 

– Mest är det frågan om lokalt hantverk, handarbete och liknande. Men det kommer också säljas bland annat hembakt bröd och lokalproducerade grönsaker.

Det kommer även bli en del underhållning från scenen inne i dansrotundan. 

– Ja, bland annat kommer Vretstorps luciakandidater visa upp sig. Sedan kommer Fridas Dans att uppträda med en dansuppvisning. Fridas dans som håller till i Vretstorps Folkets hus ordnar dansundervisning för barn. 

Vretstorps Folkets park ligger på en höjd söder om själva orten. Det finns bara två folkparker i Sydnärke som fortfarande är i bruk och har verksamhet. Den andra finns i Pålsboda.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-24 10:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla