Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Jättepumpa glädjer Hallsbergsborna

Jättepumpa i HallsbergJättepumpa i Hallsberg

– Visst blir man glad av denna, uppropar Maud Larsson, från Hallsberg.
Källan till glädjen är denna jättepumpa i en rondell.

​Pumpan pryder rondellen vid Samzeliiviadukten under höstlovsveckan. Traditionen att dekorera med pumpor kommer från Storbritannien och framför allt USA. traditionen har är intimt förknippad med den anglosaxiska helgen Haloween. Helgen firas den 31 oktober, för att, precis som vid vår egen allahelgonadag, uppmärksamma de som lämnat oss under året. Allahelgonadagen infaller dagen efter, 1 november. En mer Svensk tradition är att tända ljus på gravar.

En tradition som många barn hakat på i Sverige är att klä ut sig och gå runt och tigga godis hos grannarna, “Trick or treat”. Den traditionen avråder Region Örebro län från i år, då man menar att risken för att Covid 19 sprids den vägen är stor.

Det är Maud Larsson som tagit bilden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-27 10:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.