15 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Inga planer för kiosktomt i Pålsboda

Under de senaste veckorna har kiosken i Pålsboda rivits. Den eldhärjades i slutet av sommaren och har sedan dess stått. Parkeringen har varit avstängd. Kommunen äger troligen marken. Än finns inga planer.

Bilder från rivningen

– Det verkar vara kommunen som äger marken och att det funnits något servitut för kiosken. Parkeringen är kommunal. Jag ska snabbt kika på ägarförhållandena, jag är nämligen inte säker. Det här är mycket gamla avtal, sa Magnus Andersson, kommunstyrelsen i Hallsbergs ordförande i Hallsberg, (s) vid ett möte igår kväll.

Inom någon dag är marken efter kiosken att betrakta som en tom plan. Rivningen är avslutad.

– Parkeringen kommer ju öppna och finnas tillgänglig som vanligt. Men för den övriga ytan har vi inga konkreta planer så här långt. Det är ju planlagt område, mitt i orten. En ny verksamhet av något slag vore ju inte helt orimligt att tänka sig kanske en annan kiosk, småföretag, menar Magnus Andersson.

Han lämnar också öppet för förslag från Pålsbodaborna.

– Kom med medborgarförslag, säger han.

Kiosken var för från början två olika. Det hela började egentligen när centrum i orten successivt förflyttades från den gamla järnvägsstationen upp till riksvägen. Korvkiosken kom först på plats, sedan flyttades en pressbyrå från stationen upp till vägen när gamla stationen revs när det skulle byggas dubbelspår genom Pålsboda på 1950-talet. Fram till 1980-talet var det också två olika kiosker. De fick samma ägare och kom så småningom att slås ihop till ett hus.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-26 9:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.