28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Damlagets nya spel börjar märkas

Äntligen! Emilia Andersson har sprungit sig fri och nätat 2-0 bakom BK Hertzögas målvakt. Foto: Lars LitzénÄntligen! Emilia Andersson har sprungit sig fri och nätat 2-0 bakom BK Hertzögas målvakt. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: Först brände Emilia Andersson en straff men fick revansch genom att fastställa 2-0 när IFK Hallsberg på lördagen slog BK Hertzöga i en solig men kall träningsmatch.inför div 1-premiären. - Det märks att vi är på väg med vårt spel, säger tränaren Omid Sulefani.

Snödrivor låg kvar utmed Allévallen, den fåtaliga publiken huttrade men spelarna sprang sig varma på konstgräset där matcherna avlöste varandra på lördagen. Först såg vi Östansjö IF klå Hällefors med 4-1 i Myresjöcupen innan det var dags för IFK Hallsberg att ta sig an gulgröna Karlstadlaget BK Hertzöga  i den näst sista träningsmatchen innan allvaret börjar.

Och det började bra med ett offensivt och konstruktivt spel som satte press på gästerna dock utan att nå riktigt ända fram med den spelidé som tränaren Omid Sulefani vill etablera.

- Tidigare när vi kommit till sista tredjedelen (av planen) har vi satsat på ett snabbt avslut men det har jag försökt få bort nu, jag vill att vi ska spela det där sista insticket för att få en 100-procentig målchans istället för att bara skjuta. Sånt tar ju tid att sätta men det märks att vi är på väg.

Hertzöga tog över

Men efter 20 minuter var det Hertzöga som tog över åtminstone mittfältet, laget som spelade i div 1 förra säsongen men åkte ur, kunde rulla boll medan IFK tappade fart och precision i passningarna,  målchanser för värmländskorna lyste dock med sin frånvaro under i princip hela matchen.

IFK gör 1-0 på en frispark medan snödrivorna låg kvar vid planen.

I andra halvlek tog IFK nya tag och fick bättre grepp om spelet. Domaren dömde straff efter att gästerna fällt en Hallsbergare men Emilia Anderssn sköt inte bättre än att gästernas målvakt snyggt kunde slänga sig och tippa ut bollen. Inte lika snyggt var hennes ingripande på en frispark en stund senare, den höga kulan singlade förargligt in mellan hennes handskar och 1-0 var ett faktum.

- Visst måste vi spela lite rakare i vissa lägen, kommenterar Omid Sulefani, men jag tänker inte släppa spelidén, vi fortsätter att nöta på, det är den som tagit oss till div 1.

Fel- och rättvänd

Kanske kan man säga att spelsättet delvis resulterade i 2-0-målet. Spjutspetsen Emilia Andersson kunde till slut ta tillvara en lämplig stickare, sprintade ifrån uppvaktande försvarare och satte bollen säkert.

 Lisa Bergman, Hallsbergs lagkapten med spänst i steget, ser fram mot seriestarten 10 april

- Mycket var bra men sen ser man saker som kan bli bättre, summerades matchen av lagkapten Lisa Bergman. Men jag tycker vi lyckas mycket med det vi försökt träna på under försäsongen, att spela felvänd till rättvänd och inte ha så bråttom när vi är på motståndarens planhalva, att försöka spela runt bollen utan att sista passningen ska gå så fort.

Men det kräver förstås precision och bra teknik för att minska antalet felpass, som sågs under matchen.

Ökad träningsdos

Laget har ökat träningsdosen med ett pass i veckan till tre pass plus match i helgen

- Jag tycker vi fortsätter att utvecklas, vi bygger på det vi började med förra året, så det känns jättekul, säger Lisa Bergman. Det ska bli jättespännande med en ny serie och nytt motstånd, det är utvecklande att möta bättre lag så det ska bli superkul.

- Vi kommer att göra ett bra år i div 1, det är jag övertygad om, säger tränare Omid Sulefani.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-14 21:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.