Gå till innehåll
Hallsberg / Brott

Hunden Olle
tuggade i sig cannabis

Publicerad: 12 April 2024 8:19

Igår kväll drabbades Sanna Gevert, bosatt utanför Pålsboda, av något som är alla hundägares mardröm. hon besökte ortens idrottsplats med sin hund Olle, eftersom hunden gillar att springa lös på den inhägnade hockeyrinken. Hunden tog något i munnen. På kvällen blev han sjuk, kräktes och föll till sist ihop.

– Jag trodde nästan han dog.

Veterinären kunde efter lite prover konstatera att Olle hade höga halter av THC i blodet, alltså den verksamma substansen i cannabis och hasch.

Det som hunden Olle hittade och tuggade i sig var med andra ord sannolikt cannabis eller hasch i någon form, som någon tappat, eller placerat på den så här års isfria hockeyrinken.

– Han blev först trött, hängig. Sedan kräktes. sedan började han få muskelkramper och föll sedan ihop. Det var naturligtvis dramatiskt. Vi tog honom akut till ett djursjukhus, han blev inlagd och har genomgått behandling för att så att säga nyktra till.

Får inga men

En oro fanns givetvis också för hur drogen skulle påverka hunden.

– Enligt veterinären är, om man nu kan säga så, THC en bra drog för egen hund att få i sig. Den medför nämligen inga medicinska biverkningar på längre sikt. Olle kommer bli helt bra igen. Han kommer få komma hem under dagen

“Något vitt”

Såg du något av det Olle tuggade i sig? 

– Det går ganska fort när en hund hittar något spännande. Men jag tyckte att jag såg något vitt. Jag tänkte först att det kanske kunde vara en snuspåse, kanske så kallat vitt snus. Men det var ju inte nikotin Olle hade i blodet. Han hade för låg kroppstemperatur hade han fått i sig nikotin hade det varit tvärt om enligt veterinären. Dessutom är det ju inte säkert att det var något av det vita Olle tuggade i sig.

Sanna har nu på morgonen polisanmält händelsen.

– Jag hade väl på känn att de kanske inte skulle kunna göra några större utredningar, själva beviset är ju uppätet. Men de tog ändå emot anmälan och sa att de kanske framför allt tog det hela som ett tips.

Sanna vill gärna varna andra hundägare och kanske föräldrar till mindre barn i Pålsboda.

– Ligger det där kan det ju lika gärna ligga på andra platser i omgivningen också

Annons

hallsberg