Gå till innehåll
Hallsberg
En väg med is bredvid en flod.

Vattnet har delvis förstört vägen söder om Sköllersta, nära Lithells. Foto: Henrik Östensson

Höga flöden och snö-
smältning skapar problem

Publicerad: 17 February 2024 10:43

De senaste dagarnas snösmältning i kombination med att det redan finns mycket vatten i markerna skapar nu problem. Under gårdagen kom flera larm i SYdnärkenytts område om översvämmade källare. utanför Sköllersta har den så kallade Fontomtavägen, eller Ullavivägen översvämmats och delvis förstört. Vägen är inte avspärrad, men det är inte helt lätt att ta sig över med vanlig bil.

Det är inte första gången vägen söderut från Sköllersta mot Ullavi, Testa och Forntomta översvämmas. Det är en större bäck som rinner ut mot Kvissmaren som skapar problem i det flacka landskapet. Det är en rejält flöde och vattnet trycker på både under och över vägbanan som försvagats och underminerats. Vägen är inte avspärrad. Men det står varningsskärmar ända framme vid vägskadan, vilket gör att det kan vara svårt att upptäcka det hela i tid.

Översvämning även i Hallsberg

Även i Hallsberg som så sent som i augusti drabbades av översvämningar, är det höga flöden och översvämning  som hotar flera fastigheter. Hela den den så kallade Ekoparken ska vara vattenfylld.

Laddar spelare...
Annons

hallsberg