23 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ryno lägger av efter många år i SHL

HOCKEY: Hallsbergaren Johan Ryno har spelat många säsonger i SHL. Men nu lägger han skridskorna på hyllan och satsar istället på en civil karriär.

​Johan Ryno har IFK Hallsberg som moderklubb. Han spelade även en säsong i Kumla Hockey innan han tidigt tog steget vidare till mer meriterade klubbar. De två klubbar i SHL som den långe hallsbergaren framförallt förknippas med är Leksands IF och Färjestads BK, i vilka han båda gjorde flera säsonger.

“Ska satsa på en civil karriär”

Men under fredagen meddelade Ryno att han avslutar karriären.

- Nej, jag har bestämt mig. Jag kommer satsa på en civil karriär hos Spektra Finans och Försäkring istället. Det känns bra. Jag har varit sugen på något nytt ett tag och det var ett bra tillfälle att testa vingarna på annat håll, säger Ryno till Expressen.

Om att han själv väljer att sluta säger Ryno.

- Jag är otroligt tacksam för alla år jag fått, att jag kunnat hålla på med min största hobby i livet och att få välja att sluta på mina egna premisser. All erfarenhet och kunskap jag fått med mig i möten med många olika människor både på och utanför planen genom åren tar jag med mig in i min nya karriär.

Ryno hade sin poängmässigt bästa säsong i SHL i Färjestad 2017/18 när han gjorde 46 poäng på 46 matcher. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-11 22:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.