Gå till innehåll
Hallsberg

Vågar du gå in? Foto: Charlotta Ericsson

Hemsökta Granelund lockar besökare

Publicerad: 26 October 2023 12:44

För sjätte året i rad bjuder Lena och Andreas Persson Byrdeman in de som vill hälsa på i deras magiska värld i Östansjö till helgen, där temat är Halloween med spöken, pumpor som ler och andra magiska väsen. – Vi hoppas på att slå vårt rekord på 4000 besökare från 2021, säger Andreas.

Hemsökta Granelund drivs av Lena och Andreas Persson Byrdeman som till vardags driver Granelunds odlingar, där bland annat självplock av grönsaker är en del av verksamheten. 

I oktober öppnar de upp Hemsökta Granelund för nyfikna besökare och trots dåligt väder under den föregående helgen så hoppas de på bra väder och besöksrekord den kommande helgen.

– Årets första snö valde att komma just den helgen och så lite regn på det, så vädret var väl inte jätteroligt men det kom ungefär 500 besökare, berättar Andreas.

– Men snön återvänder, för det ska snöa på söndag. Men såklart hoppas vi att besökarna ska hitta hit ändå! Det är omtyckt av både stora och små. Det är som mest effektfullt när det börjar mörkna, berättar Lena.

Tradition som kommer fortsätta

– Det är sjätte året som vi håller på och vi ser att många som besökt oss tidigare kommer tillbaka. Vilket är väldigt roligt, berättar Andreas.

–Ja, jag ser ingen anledning till att vi inte ska fortsätta med det här, nu har det ju blivit en tradition med det här evenemanget och i år har vi några nyheter och lite extra av allt, säger Lena.

 
Vad kan jag som besökare göra hos er?

– Ta del av vad som sker här, kika in i några av våra spökattraktioner. Varför inte besöka Kapell Makaber eller se vad som händer i barnens spökhus? Vi tar ingen entré-avgift däremot får man köpa biljetter till de olika attraktionerna som vi erbjuder och det går bra att göra på plats.

 Vi har ett 20 tal spöken som finns lite överallt häromkring på platsen. Blir man hungrig finns det både pumpasoppa, grillat, popcorn och muffins för att nämna en del av godsakerna. Det är jag som både bakar och lagar till soppan, tidigare år har det gått åt runt 400 muffins, berättar Lena Persson Byrdeman.

– Passa även på att ta del av Madame Ewas spådomar, säger Andreas.

Högt tryck på att få skådespela på Granelund

– Vi annonserar på vår Facebook-sida när vi söker personer som kan tänka sig att skådespela här och det blir ofta ett stort gensvar med många som söker. Men vi har även kvar skådespelare som varit här flera år. Det är ganska blandat med både vuxna och lite yngre åldrar, berättar Lena.

Vad får helst inte hända när ni har öppet och fullt med besökare?

Att elen lägger av. Det är ett rätt högt tryck med alla grejer här så det har hänt tidigare år att det helt plötsligt blivit svart ett par minuter. Men det är lätt åtgärdat, det är bara och slå på strömmen igen, säger Andreas.

– Ett par svettiga minuter skulle jag vilja säga, tur det är lätt att fixa, skrattar Lena!

Info: Vill man besöka Granelund under helgen så kan man hitta mer information på https://www.granelundsodlingar.se/hemsokta-granelund eller på Facebook.

– Välkomna till oss på Granelund, säger Lena och Andreas Persson Byrdeman. Foto: Charlotta Ericsson

Foto: Charlotta Ericsson

Foto: Charlotta Ericsson

Annons

hallsberg