Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Hallsbergsbo frias från olaga hot

Paret i Hallsberg hade bråkat under hela dagen, både via telefon och via sms. Kvinnan tyckte mannen var borta för mycket och att han inte tog tillräckligt ansvar för det nyfödda barnet. Till saken hör också att mannen träffat en annan kvinna.

Det här hände den andra juni förra året. Till slut ringde kvinnan polisen och visade upp textmeddelanden. Där stod det bland annat att alla skulle dö och brinna. Hon ville straffa mannen och förstod att det språk som han använde skulle kunna uppfattas som ett hot.
När mannen kom hem efter jobbet kom han inte in, dörren var låst. Lite senare kunde han gripas eftersom polis och åklagare mycket riktigt hade uppfattat det hela som ett allvarligt hot.
Mannen åtalades också för olaga hot men när tingsrätten tog upp saken såg man annorlunda på saken. Eftersom kvinnan medgett att de båda använt ett grovt språk, och att hon inte känt sig hotad utan anmält till polisen för att straffa mannen, frias han från misstankarna om det olaga hotet.
Han frias också från misstankarna om olaga knivinnehav. Han hade fler knivar i sin bil när han greps, men eftersom han jobbar som hantverkare anses det vara okej att ha knivar i bilen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-11 18:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.