Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Taxichaufför misshandlades - men vittnen saknades

Den 50-årige mannen från Hallsberg hade varit i Örebro och festat. Han beställde en taxi för att åka hem men somnade ganska snart i bilen.

När taxichauffören väckte honom för att få reda på vilken adress som mannen skulle till blev hallsbergsbon våldsam.
 

Slog chauffören

Han började slå taxichauffören och när han försökte ta tag i ratten stannade taxichauffören och tog sig ur fordonet. Den berusade mannen från Hallsberg satte sig då i förarsätet och försökte starta bilen. Men taxichauffören lyckades ta bilnyckeln och det uppstod ett nytt handgemäng. Det här inträffade den 13 april 2019.
 

Åtal väcktes

Efter bråket åtalades hallsbergsbon för våld mot tjänsteman och skadegörelse. Men när tingsrätten tog upp saken nyligen frias mannen från Hallsberg från misstankarna.
Skälet är att det bara finns taxichaufförens berättelse. Det finns inte några vittnen till händelsen, inte heller tillräckligt bra dokumentation eller annat som ger stöd för att det verkligen gått till på det sätt som åklagaren skrivit i åtalet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-11 9:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.