Gå till innehåll
Hallsberg / Brott

Örebro tingsrätt dömer en man i 50-årsåldern till fängelse och skadestånd för ofredanden. Foto: Axel Frisén

Hallsbergsbo dömd till fängelse efter attacker på medresenärer

Publicerad: 9 November 2023 15:34

Under några månaders tid attackerade och ofredade mannen från Hallsberg sina medresenärer på bussen. Det var både barn och vuxna.
Trots det oprovocerade våldet bedöms mannen inte lida av psykisk ohälsa. Nu har den 51-årige hallsbergsbon dömts till åtta månaders fängelse.

Det är oklart varför den 51-årige mannen från Hallberg gav sig på sina medresenärer på bussen. I vissa fall säger mannen att han blev provocerad, och han nekar till samtliga brott han står åtalad för.Men tingsrätten dömer honom för följande brott:

Misshandel den 8 mars. Hallsbergsbon delade ut ett knytnävsslag i ansiktet på en medresenär på bussen. Hela misshandeln finns på en film från en övervakningskamera.

Ofredande 19 april. Mannen från Hallsberg kastar en väska i huvudet på en medresenär och detta finns registrerat på en övervakningsfilm.

Ofredande 16 maj. Han har kallat en medresenär för hora och jävla fitta. 

Misshandel 17 maj. Tre pojkar klev på bussen och två av dem blev slagna med knytnäven i ansiktet av 51-årigen.

Misshandel 8 juni. En man på bussen blev attackerad och slagen i ansiktet av hallsbergsbon.

Misshandel 1 augusti. En ung kvinna på bussen fick plötsligt ett slag i bakhuvudet av mannen.

Ofredade personal på Ica

Den 51-årige mannen döms också för att han ofredat en affärsanställd på Ica i Hallsberg genom att kalla henne för din fitta och pussy. Det inträffade den 23 mars. Den anställde kallade till sig chefen som också blev hotad av 51-åringen.

Efter den senaste attacken på medresenärerna på bussen har 51-åringen suttit häktad. Inför rättegången har mannen från Hallsberg genomgått en psykiatrisk undersökning. Den visar att han inte har begått gärningarna under allvarlig psykisk störning, han lider inte heller av psykisk störning.
Därför döms den 51-årige mannen från Hallsberg till åtta månaders fängelse. Han döms också att betala skadestånd, totalt 55 200 kronor, till de medresenärer han misshandlat. Mannen ska också sitta kvar i häktet tills domen vinner laga kraft och han kan avtjäna sitt fängelsestraff.

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Hallsberg