Gå till innehåll
Hallsberg / Brott

Hallsbergsbo dömd för
att ha knivhotat två personer

Publicerad: 6 February 2024 17:36

Den 10 maj 2022 träffade en 27-årig hallsbergsbo på en annan man vid Nytorgsgatan i Hallsberg. 27-åringen var irriterad på att några hade gett sig på hans bror och i aggressiv ton krävde han att få tala med den som varit mest pådrivande i bråket med hans bror.

Ytterligare en man kom till platsen, men det var inte rätt person enligt 27-åringen, som var hotfull mot de båda. Nu tog han fram en kniv och hotade att det skulle bli tråkigt för dem om det inte kunde få fram rätt person.

Döms för olaga hot

Nu har 27-åringen från Hallsberg dömts för olaga hot vid det här tillfället. Han döms också för att ha skickat hotfulla textmeddelanden till en annan man. Det ägde rum i början av 2023, och även denna gång var han uppretad eftersom någon uttalat sig nedsättande om hans bror.
 

Tingsrätten ser allvarligt på hoten och detta skulle normalt sett ha gett ett fängelsestraff i tre månader. I det här fallet handlar det om en ostraffad person som har brister i sin omdömesförmåga.
 

Därför döms 27-åringen till skyddstillsyn som ska kombineras med vård och behandling. 
Han ska betala 10 000 kronor vardera i skadestånd till två personer han knivhotade. Och han ska betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Annons

hallsberg