Gå till innehåll
Hallsberg / Sport

Christina Carlestav tillsammans med sin hund tar sig an ett av momenten under skoj-tävlingen Farsgrisen. Foto: Privat.

Skojtävling för hundar, hussar och mattar

Publicerad: 10 November 2023 14:24

Nyligen gick skoj-tävlingen Farsgrisen av stapeln hos brukshundsklubben i Hallsberg. Aktiviteten är lämplig för alla hundar och förare då Farsgrisen enbart går ut på att ha kul ihop med sin hund. Ekipaget ska tillsammans ta sig genom en bana av roliga och ibland svåra hinder.

Hallsbergs brukshundsklubb försöker hålla igång klubben med olika aktiviteter för hundägare. Det kan vara alltifrån kurser inom olika hundsportsgrenar till öppen-träning dit man välkomnar även de som av någon anledning behöver miljöträna sin hund. 

Under lördagen var det dags för den årliga skoj-tävlingen Farsgrisen.

– Detta är en återkommande aktivitet i klubben och den representerar vår klubb i helhet med vår grund i att vara "en klubb för alla". Aktiviteten lämpar sig för vem som helst. Den här skoj-tävlingen är till för klubbens medlemmar, säger Ronja Åstrand som är aktiv i tävlingssektorn hos Hallsbergs brukshundsklubb.

Banan gick ut på att hunden skulle ta sig igenom ett antal roliga, knepiga och stundtals svåra hinder med förarens hjälp och stöttning.

– Vi hade ingen prispall som man har på en ”vanlig” tävling. Utan här fick de 24 deltagarna ta del av priser på ett välfyllt prisbord. Oavsett prestation, säger Ronja.

Full fart över den uppblåsbara madrassen! Foto: Privat.

Annons

hallsberg