Gå till innehåll
Hallsberg / Brott

Bild från polisinsatsen mot narkotiafabriken i Olshammar för några år sedan. Foto: Christian Vargahed

Hallsbergsbo dömd
för att ha langat
fem kilo amfetamin

Publicerad: 17 January 2023 11:01

En man från Hallsberg döms till ett långt fängelsestraff för att ha köpt amfetamin och sålt från knarkfabriken i Olshammar. Den 49-årige mannen döms till fängelse i fyra år och sex månader för att ha köpt fem kilo amfetamin som han sedan sålt vidare från sin dåvarande bostad i Vretstorp. Mannen sitter redan i fängelse och får nu stanna betydligt längre.

I somras dömdes sju män för att ha tillverkat 530 kilo amfetamin i en villa i Olshammar som sedan sålts vidare. Männen dömdes till fängelsestraff på mellan sex och tio års fängelse.
Knarkfabriken kunde avslöjas sedan polisen fått tillgång till krypterade meddelande från mobiltelefoner.
Nu kommer efterdyningarna till det stora tillslaget av knark i Olshammar. En av de som köpte och sålde amfetaminet var en 49-årig man från Hallsberg. Enligt chatkonversationen mottog hallsbergaren fem kilo amfetamin från knarkfabriken i Olshammar den 19 september 2020. För det partiet skulle han betala 150 000 kronor. 

Hävdade eget bruk

Själv säger mannen från Hallsberg att han skulle ha det för eget bruk. Men det här avfärdar tingsrätten. Redan den stora mängden avslöjar att han sålt det vidare. Det bekräftas också av att hallsbergsbon i chattrafiken meddelar att försäljningen går bra, att han får in 50 000 – 60 000 kronor i veckan, och att han öppnat en nätbutik.

Avtjänar redan straff för flera brott

Tingsrätten dömer den 49-årige mannen från Hallsberg för grovt narkotikabrott till fängelse i fyra år och sex månader. Sedan hallsbergsbon gjorde knarkaffärerna i september 2020 har han hunnit begå nya brott. Han dömdes den 21 april 2022 av hovrätten i Nedre Norrland för fyra fall av narkotikabrott. Samtidigt dömdes han även för vårdslöshet i trafik, sex fall av grov olovlig körning, rattfylleri, två fall av grovt rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott samt ringa dopningsbrott. Straffen då bestämdes till fängelse ett år och fyra månader, och det är ett straff som han just nu avtjänar. Den nya domen innebär att mannen från Hallsberg får fortsätta sitta kvar i fängelse och även avtjäna det resterande fängelsestraffet.

Annons

hallsberg