25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sköllersta höll Hallsberg på halster

Derbyt på Allévallen mellan svartklädda Sköllersta och Hallsberg var länge oavgjort. Foto: Lars LitzénDerbyt på Allévallen mellan svartklädda Sköllersta och Hallsberg var länge oavgjort. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: Favorittippade IFK Hallsberg hade all möda i världen att besegra Sköllersta IF i lördagens div 2-derby på Allévallen men vann till slut med 2-0 (0-0).

Matchen inleddes med ett stark press av hemmalaget med stolpträff efter fem minuter, ett bortdömt offsidemål samt ett skott i ribban efter ytterligare 20. Men gästerna höll emot ganska bestämt - det smällde i närkamperna.

- Det är svårt att spela mot ett lag som går in för att vinna en poäng, man får inte så många chanser, sa IFK-tränaren Omid Sulefani efteråt. Vi ville ha ett tidigt mål men ju längre tiden gick blev vi stressade.

Medan Sköllerstas självförtroende växte och laget i 38:e fick till ett snyggt anfall som resulterade i en farlig hörnsituation men halvleken blev mållös.

Nära ögat att gästande Sköllersta tar ledningen i första halvlek.
Hallsberg hade några chanser i andra halvvlek men nickarna satt inte.
Emilia Andersson (12) snappade upp bollen satte punkt för matchen.
Målvaktstavla

I andra fortsatte gästerna att ta för sig. Linda Hallin var framme och stötte och i 61:a minuten var det nära ledningsmål när Hallsbergs målvakt gjorde en tavla men den lösa bollen rullade precis utanför.

Det fungerade som en väckarklocka för IFK som skärpte sig i uppspelen från mittfältnareet. Men det dröjde till 72:a minuten innan Karoline Bergman med tur och kraft forcerade in en passning från högerkanten till 1-0.

Skytteligaledaren Emilia Andersson kunde en kvart senare snappa upp en boll och behärskat sätta 2-0 efter att hennes patentruscher tidigare varit resultatlösa.

"Inte vår bästa match"

- Det var inte vår bästa match, konstaterade en fortfarande andfådd Emilia efter slutsignalen. Vi kom inte riktigt in i vårat spel och föll in i deras tempo.  Själv kände jag mig lite seg.

Patrick Andersson, Sköllerstas tränare, var inte direkt lycklig men framhöll att laget gjort en bra match och tyckte inte att det var så mycket som skiljde lagen åt. 

- Det är små marginaler och vi var nära att få utdelning. När de fick 1-0 flyttade vi upp backlinjen för att kvittera, därför kunde de öka.  De är ett topplag, men inte såå bra, tyckte derbyförloraren.

Toppar tabellen

Tillräckligt bra dock för att vara ensamt obesegrat i  div 2 Mellersta Svealand  efter fyra omgångar sedan IFK Västerås förlorade i Köping mot Forsby FF.

I nästa omgång tar Sköllersta IF emot just IFK Västerås medan Hallsberg - nu med Alan Sulefani som ny assisterande tränare - tar färjan till Gotland för att möta Dalhems IF.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-11 16:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.