26 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hallbos Hans Boskär slutar.

Hallbos, alltså Hallsbergs allmännyttiga bostadsstiftelses VD, Hans Boskär slutar efter nästan sex år på posten. Boskär säger själv i ett pressmeddelande att tanken var att stanna i fem år. Han slutar i april nästa år.

– När tjänsten tillsattes gav styrelsen ett tydligt uppdrag till vd om vad man förväntade sig. När jag tog på uppdraget som VD lovade jag att stanna i fem år för hinna med att genomföra de uppdrag jag fick av styrelsen avseende att förändra Hallbo till att vara kundfokuserade och skapa en effektiv förvaltning, säger Hans Boskär.

Trots en hel del turbulens och klagomål, inte minst i media, är Hallbos ordförande, kommunalrådet Magnus Andersson (S) nöjs med vad boskär åstadkommit under sin tid.

– Självklart har uppdraget skapat en del turbulens i organisationen, men jag är nöjd med det Hans har levererat, säger han.

En stor förändring som inträffat under Boskärs tid är att Hallbo sålt 300 lägenheter. Avsikten med detta var att få in kapital för att kunna börja renovera de slitna hyreshusen i vid regnbågen i Hallsberg, det dom förr kallades “Harven”

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-14 15:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.