Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Hallbo fokuserar på badrummen

Den omfattande ROT-renoveringen av kvarteret Regnbågen i Hallsberg, som Hallbo genomför i egen regi, har fått viss kritik. När man är klar med regnbågen kommer man nu istället göra mindre omfattande ROT-renoveringar i resten av lägenhetsbeståndet, med fokus på badrum och toalett.

ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. I fallet Regnbågen är det frågan om mycket omfattande renovering. I princip är det bara stommen på huset som behålls. Jobbet har gjorts i tre etapper. När den tredje etappen är klar ska personalstyrkan minskas med 13 personer. Arbetet med etapp tre på Regnbågen ska vara helt klart 2021.

Det kommande åren ska man alltså sedan fokusera på en mindre omfattande renovering av 450 lägenheter. Fokus ska ligga på badrum och avloppsstammar. Det hoppas man kunna finansiera dels med ökade hyresintäkter på Regnbågen, men också ökande avskrivningar som då, enligt Hallbo, ska frigöra kapital

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-11 16:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.