Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Georg Riedel kommer till Hallsberg

George Riedel, 88, kommer till Hallsbergs jazz- och blueskklubb. Kompositören och musikern är kanske mest känd för musiken till flera av Astrid Lindgren-filmerna.

Riedel får betraktas som lite av en levande legend "Alla" har på något sätt en relation till honom- När man tänker på filmatiseringarna av Astrid Lindgrens böcker tänker man ofta just på musiken signerad Riedel. Riedel spelade också med den välkända musikern Jan johansson med honom på 1960-talet? Listan över musik och samarbeten  kan göras lång och fortfarande är han en aktiv kompositör och vid speciella tillfällen spelar han även på sin kontrabas.

Den den 29 januari står han på scen tillsammans med Mattias Ståhl trio och spelar huvudsakligen nyskrivna låtar från det hyllade albumet "Diokrati" som kom ut häromåret. Med ålderns rätt spelar han inte hela tiden, men vi som kommer kan nog förvänta oss en hel prat om Riedels komponerande och kanske lite "jazzskvaller".

Lokalen är som vanligt Hotell Stinsen. Men man använder en lokal med mer utrymme  för att klara restriktioner och kommer kräva vaccinationspass vid entrén. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-14 10:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.