28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fyra till sjukhus efter gasutsläpp i Aspa Bruk

Ambulans på väg från Aspa Bruk efter att svavelväte släppts ut från Aspa Bruk under söndag förmiddag.. Foto: Christian VargahedAmbulans på väg från Aspa Bruk efter att svavelväte släppts ut från Aspa Bruk under söndag förmiddag.. Foto: Christian Vargahed

Fyra personer har fått föras till sjukhus efter ett utsläpp av den giftiga gasen svavelväte i Aspa Bruk. Polisen har uppmanat de boende i närområdet att hålla sig inomhus.

USÖ meddelade kl 14 om tillståndet för patienterna. För tre personer bedömdes läget vara "efter omständigheterna gott". För den fjärde personen var tillståndet "allvarligt, men för närvarande ej livshotande".

Polisen uppmanade de de boende i närområdet att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.  Utsläppet ska ha uppstått efter ett underhållsarbete hos Aspa Bruk i Olshammar. En process som man nu jobbar för att få helt stopp på.

Spärrat av

Polisen meddelade kl 12:49 fföljande:

"En utredning gällande miljö- och eller arbetsmiljöbrott är startad. En åklagare fattar beslut om vilka utredningsåtgärder som skall bli genomförda och det kan bland annat handla om att hålla förhör med personer som har befunnit sig på platsen i samband med läckaget. 

Byggnaden där läckaget skedde kommer att spärras av för att polisens kriminaltekniker skall kunna genomföra en brottsplatsundersökning. Denna undersökning kommer att göras först när lokalen är sanerad och säker att arbeta i". (Uppdaterad artikel)

Nedan intervjuas räddningsledaren Oscar Lilja av Christian Vargahed:

Laddar spelare...
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-26 12:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.