Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Friidrottsskola för de minsta barnen

Klara, Linnea och Alice i knäet på Sofia Carlberg bredvid henne, Myra Eriksson, Ellie, Turid och förgrunden, med spring i benen, Mackan och William. Henrik ÖstenssonKlara, Linnea och Alice i knäet på Sofia Carlberg bredvid henne, Myra Eriksson, Ellie, Turid och förgrunden, med spring i benen, Mackan och William. Henrik Östensson

Denna vecka och veckan före midsommar har det varit sommarlovsaktiivteter på många platser.I Hallsberg ordnar Stocksäters IF, precis som vanligt, friidrottsskola för de minsta

– Jag tror jag gjort det här tre, eller till och med fyra år, säger Sofia Carlberg. Hon är ledare och i år ansvarig för friidrottsskolan i år.

– Det är liksom mitt sommarjobb det här. Det är jag och tre ledare till som sommarjobbar med det här. Förra veckan hade vi bara 13 barn, den här veckan är det 20. Vi har satt gränsen vid 20 för Corona och så.

Barnen få prova friidrott på riktigt.

– Ja, alla grenar man kan göra här vid Alléskolans idrottsplats, höjdhopp, längdhopp, trestegshopp, diskus, kula, slägga och så lite olika löpgrenar förstås, berättar Sofia.

Prova och leka

Tanken är dels att barnen ska prova, och kanske bli intresserade.

– Men vi leker en del. På fredag avslutar vi med vattenkrig.

Utmaningen menar Sofia, är att möta alla barn på lika villkor.

– Ja. En del håller på med flera idrotter, en del idrottar inte alls. Det är ju ett lite ovant sätt att tänka för mig. Jag har varit aktiv och tränat sedan jag gick i tvåan på lågstadiet, jag är 18 i dag.

Hon tränar barn även i normala fall.

– Ja, men de är lite äldre, de här är mellan fem och tio år, avslutar Sofia.

Sofias egna favoritgrenar är längdhopp och sprintlöpning, alltså 60 och 80 meter.

– Jag tränar för att jag mår bra av det och tycker det är roligt. Några jättehöga mål, som OS heller så., har jag nog inte, men det vore roligt att slå klubbmästerskap i längdhopp, säger hon och springer till de väntande barnen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-23 15:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.