Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Förlust mot Uddevalla efter klantmål

En av många IFK-hörnor som dock de röda  från Rössö Uddevalla klarade av. Foto: Lars LitzénEn av många IFK-hörnor som dock de röda från Rössö Uddevalla klarade av. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: IFK Hallsbergs damlag förlorade hemma med 0-1 (0-0) mot IK Rössö Uddevalla den mulna lördagen. Ett tveksamt målvaktsingipande ledde till en luftpastej som singlade in i mål som ett fallande höstlöv. Och så var den dagen förstörd.

Den trogna hemmapubliken hade möjligen hoppats på en repris av IFK Hallsbergs lysande insats i onsdags mot ÖSK i div 1 Norra Götaland då laget - dock utan att göra mål - dominerade mot serieledarna. 

Visserligen hade IFK en vass chans tidigt i matchen mot det rödklädda, välvuxna Västkustlaget och hade stundtals ett bra grepp om spelet under första halvlek. Men mållöst var det, en torka som håller i sig för hemmalaget. 

Gav inget utrymme för nickar

Så kom den olycksaliga utrusningen direkt i andra halvlek, Hallsbergs målvakt tvekade först men rusade ändå ut, fick då halvträff på bollen som förstås hamnade hos en motståndare, som med en lyra hittade målet. Det gav Uddevallagänget både inspiration och självsäkerhet. 

IFK  fick nu stånga sig fram, fick till ett antal hörnor men gästerna försvarade sig säkert, gav inget utrymme för IFK:s nickspecialister och var på det hela taget bollsäkrare och fysiskt starkare.

Sista kvarten landade matchen i sparka-spring och kan knappast kallas underhållande.

IFK Hallsberg närmar sig det nedre strecket i serien, spelar nästa omgång borta i Karlskoga mot topplaget Rävåsen. (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-11 17:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.