Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Solen sken men inte spelet

Rävåsens IK från Karlskoga tog med solhattar till Allévallen och vann med 2-1 över IFK Hallsberg. Foto: Lars Litzén  Rävåsens IK från Karlskoga tog med solhattar till Allévallen och vann med 2-1 över IFK Hallsberg. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: IFK Hallsberg förlorade fredagkvällens premiärmatch i damernas div 1 mot Rävåsens IK Karlskoga med 1-2. Behagligt solsken rådde men spelet var ofta rätt uselt. - Vi är för matchotränade, konstaterade både spelare och tränare.

De hade alltså tränat sen i höstas och fått seriestarten i div 1 Norra Götaland pandemiuppskjuten flera gånger men nu var det äntligen dags. På Allévallens läktare satt supportrarna bänkade, inklusive en hel del tillresta karlskogingar. Och det blev bortalaget som tog grepp om matchen medan IFK-tjejerna agerade svajmastartister. De lutade betänkligt men aldrig framåt. Det kändes panikartat med alla felpass.

En tidig ribbträff för gästerna. En tidig ribbträff för gästerna.
Farlig bakåtpassning

När IFK-målvakten Linda Vilhelmsson plockade upp en bakåtpassning med händerna blev det riktigt farligt men Rävåsens efterföljande frispark tog i ribban.

Gästerna hade ett par riktigt snabba spelare, Sara Öjebo fintade och sprang gång på gång ifrån Hallsbergförsvaret. Roligast var när IFK:s Matilda Persson slet tag i byxorna på en snabbspringande motståndare och hängde kvar flera sekunder till publikens upphetsning. Att domaren nöjde sig med en tillsägelse förvånade.

Rävåsen var ändå inte särskilt effektiva framför mål och keepern Linda revanscherade sig med några fina räddningar. Istället började Hallsberg samla ihop sig och producerade åtminstone en skarp farlighet framför Karlskogamålet.

Lisa Frisk har snubblat in 1-0 för Rävåsen. Lisa Frisk har snubblat in 1-0 för Rävåsen.
Mycket kamp om bollen var det. Mycket kamp om bollen var det.
IFK på hugget mot Rävåsenmålet. IFK på hugget mot Rävåsenmålet.
Snabb kvittering

Andra halvlek kändes till en början IFK bättre organiserat men spelet böljade fram och tillbaka över planen. Bägge lagen saknade precision i passningarna men Rävåsen, ett betydligt mer rutinerat div 1-lag, kunde hålla i bollen lite bättre. I 56:e minuten kunde Lisa Frisk göra gästeras premiärmål, hon närmast snubblade in bollen efter en frispark som damp ner framför mål och skapade kalabalik.

Men nu reagerade IFK-tjejerna. De såg arga ut. Lagkapten Lisa Bergman drev upp ett anfall och efter några avsiktliga - och oavsiktliga - passningar i laget kunde Emilia Andersson trycka in 1-1.

Det var match igen men en kvart senare rullade de röda rävarna upp Hallsbergförsvaret på högerkanten, fick in en passning till en fristående Lisa Frisk som blev tvåmålsskytt.

IFK fick till en riktigt bra och spännande press i slutet av matchen och hade åtminstone en superchans till kvittering. Men det ville sig icke denna gång.

Mani Berisha och Jonas Wiklander, tränare för IFK Hallsbergs damlag. Mani Berisha och Jonas Wiklander, tränare för IFK Hallsbergs damlag.
Veteranerna Emilia Andersson och Lisa Bergman ser fram mot nya matcher. Veteranerna Emilia Andersson och Lisa Bergman ser fram mot nya matcher.
Skillnad spela match

IFK-tränarna Mani Berisha och Jonas Wiklander var förstås besvikna efteråt:

– Första 25 var det inget som funkade, vi fick en dålig start. Men i andra var vi som ett nytt lag, vi skapade en del men så fick dom ett skitmål. Vi kom igen men det var tufft och inget bra spel.

Det är skillnad mellan att träna och spela matcher, konstaterar de efter det långa speluppehållet.

Det gör även lagkapten Lisa Bergman och målgöraren Emilia Andersson.

– Vi är inte där än, säger de, vi behöver matcher och att det blir roligt spel.

Revansch mot Råda?

De är kritiska till att serien startar så sent, de hade kunnat spela coronasäkert utan publik, anser de. Nu blir spelschemat kompakt.

– Borta mot Partille en onsdag? Vi har ju jobb att sköta, säger Lisa Bergman.

– Alla får kämpa på, sammanfattar dessa veteraner. Det är många matcher kvar. Vi satsar på revansch på bortaplan.

Det skulle i så fall bli mot Råda BK i Lidköping nästa lördag 12 juni.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-04 21:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.