Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Östansjöseger över taggat Pålsboda

Toppmötet i div 6 södra mellan gröna Östansjö och röda Pålsboda blev en målrik tillställning.Toppmötet i div 6 södra mellan gröna Östansjö och röda Pålsboda blev en målrik tillställning.

FOTBOLL: Östansjö IF vann onsdagkvällens derby mot Pålsboda GoIF med 4-3 (2-2) men det satt hårt inne för hemmalaget över de taggade gästerna.

Det var gröna hemmalaget mot de rödsvarta på idylliska Bäcksjövallen när toppmötet i div 6 södra skulle avgöras under en grå himmel inför en hyfsat stor publik, officiellt 189 pers, som även kunde höra tågen susa förbi bortom Bäcksjön.

Östansjö hade inledningsvis ett något mer konstruktivt spel än Pålsboda, som dock jobbade sig fram till en resultatlös hörna i tionde minuten och kändes taggat med klipp i stegen. 

Ett superlångt inkast från en hemmaspelare gav en farlig nick som Pålsbodas målvakt räddade med ett pantersprång. Efter en kvart hade Östansjö en dubbelhörna som blev en stolpträff.

Snygg upprullning

Men det var gästerna som med en snygg upprullning på vänsterkanten i 21:a minuten, som nådde Naser Toukhi vilken kunde göra kvällens första mål, 0-1. 

I slutet av halvleken föll sedan målen i rad som nedblåsta äpplen, först 0-2, till hemmapublikens bestörtning tack vare ett väl avvägt skott av Johan Erlandsson från halvdistans. Men Östansjös Patrik Lindblom reducerade omgående och kunde två minuter senare även kvittera efter felpass i det rödsvarta försvaret.

2-2 var alltså ställningen när lagen gick av plan  för att pusta ut efter en underhållande halvlek med god klass för div 6.

Tacklade sin målvakt

Nästan direkt efter avspark lyckades en Östansjöförsvarare tackla ner sig egen målvakt och ge Pålsbodingen Emra Tahorovic chansen att snappa åt sig bollen och enkelt rulla den i mål, 2-3.

Hemmalaget, som toppar div 6, greps dock inte av panik och kändes hyfsat stabilt i uppspelen, i 50:e minuten blev det kvittering igen, åter igen var det Patrik Lindblom som höll sig framme. 

Pålsboda hade sina uppstickare men det var Östansjö som svarade för bredaste pressen.

Lättat segervrål

Efter en hörna blev det fortsatt spel kring bortalagets straffområde och med ett hårt skott av lagkapten Victor Sköldqvist vid högra stolpen kunde hemmalaget för första gången i matchen ta ledningen med 4-3. Och behålla den.

Ett lättat segervrål steg upp ur Östansjöspelarna när den bestämde domaren Morteza Amiri blåste slutsignalen.

Östansjö IF toppar tabellen fortsatt utan förlust efter nio omgångar. Ny tvåa fyra poäng efter är Kumla BK efter vinst med 1-0 mot Ervalla hemma på Hagavallen på onsdagen. Åmmebergs IF ligger trea tätt före Pålsboda GoIF. Nu tar serien paus till början av augusti.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-22 21:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.