Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Östansjö straffade storbrorsan Vretstorp

Östansjö IF slog sensationellt ut storebror Vretstorp i cupspel den soliga söndagen. Foto: Marie LindblomÖstansjö IF slog sensationellt ut storebror Vretstorp i cupspel den soliga söndagen. Foto: Marie Lindblom

FOTBOLL: Det var ett prestigemöte på söndagen i Myresjö Cup som div 3-laget Vretstorp inte borde förlora mot div 6-laget Östansjö men så blev det efter straffar.

Det handlade om sextondelsfinal i Myresjöhus cup, en turnering som Vretstorp faktiskt vann förra året mot självaste ÖSK i finalen. Men på söndag på idylliska Bäckvallen var det lilla Östansjö som slog ut Vretstorp trots två missade bonusstraffar av de tre som slogs före avspark (det skiljer tre divisoner mellan lagen sedan Vretstorps IF gladde med att ta sig till div 3 i höstas).

Det var Oskar Hallberg som gjorde 1-0 på bonusstraffen och sen drog matchen igång. Redan efter fem minuter kvitterade Vretstorp 1-1 och publiken förväntade sig nog att ångvälten skulle rulla. Men Östansjös skicklige Arben Dashaj gjorde både 2-1 och 3-1 före halvtidsvilan.

- Vi försökte spela vårt eget spel och la oss aldrig på försvar, säger Henrik Svensson, Östansjös tränare. Matchen blev en jämn tillställning och laget slet kopiöst.

Kanonräddning av Filip

I andra halvlek gick dock Vretstorp upp till 3-3 och allt avgjordes på straffar. Det behövdes sex omgångar för ett avgörande.

Hemmalagets målvakt Filip Wallberg gjorde en kanonräddning på en av straffarna. Adam Hallberg slog in den sista straffen för Östansjö och därefter sköt en spelare från Vretstorp utanför och så var sensationen ett faktum: Östansjö går vidare.

- Det var superkul att slå dem, säger Henrik Svensson. Kanske passar den gamla klyschan att motivation slår klass.

I nästa cupomgång blir motståndaren div 4-laget FK Bosna. Blir det vinst även då väntar ÖSK! (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-15 0:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.