Gå till innehåll
Hallsberg / Fotboll

Östansjö IF gick som nykomlingar rakt genom Division 5. Foto: Privat

Östansjö IF säkrade uppflyttning till Division 4

Publicerad: 8 October 2023 21:29

FOTBOLL: Östansjö IF är klara för Division 4 för första gången på 30 år. Detta blev helt klart under söndagen. - Killarna har gjort en otroligt bra säsong, säger tränare Henrik Svensson till Sydnärkenytt.

Trots att man förlorade sista omgången med 3-0 borta mot kvaljagande SMÅ IF så räckte det för att säkra andraplatsen i serien. Faktum är att Östansjö avslutade säsongen riktigt svagt, sju raka utan vinst. 

Trodde på plats i mitten

I de fem sista matcherna gjorde man heller inte ett enda mål!

Men formdippen till trots var laget så starkt innan att man bara var två poäng från serieseger till slut (Latorp vann) och tog en av två direktplatser till Division 4. Östansjö hade bättre målskillnad än SMÅ IF som fick samma poäng.

Östansjö var nykomlingar från Division 6 och trodde inte på avancemang. 

-Mellan plats 6 och 8 trodde vi själva på inför, men när matcherna väl drog igång märkte vi att vi var bättre än nästan alla andra. Killarna har gjort en otroligt bra säsong. Förutom en dipp i formen i slutet har vi varit starka rakt igenom, säger lagets tränare Henrik Svensson.

Kumla och Sköllersta åker ur

Senast Östansjö IF spelade i Division 4 var 1993. 

Pålsboda GOIF föll med 1-0 i sista matchen mot tabellettan Latorps IF och slutade sjua i serien. IFK Askersund föll med 2-1 mot HOIF och slutade åtta. 

Längst ner hamnade Sköllersta IF och Kumla BK som därmed båda degraderas till Division 6 nästa säsong. Sköllersta avslutade med ett kryss mot Lindesberg, medan Kumla föll med 1-0 mot Hovsta.

Annons

hallsberg