Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Tränarduo vill ge damlaget ny energi

IFK Hallsbergs damlag efter att ha säkrat div 1-kontraktet i höstas. Nya tränare ska nu ta vid inför 2021. Foto: Lars LitzénIFK Hallsbergs damlag efter att ha säkrat div 1-kontraktet i höstas. Nya tränare ska nu ta vid inför 2021. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: Mani Berisha och Jonas Wiklander heter tränarna som IFK Hallsberg gjort klart med för damlaget kommande säsong.

Det är två rutinerade herrar som ska trimma damlaget för dess andra år i div 1 Västra Götaland. Mani Berisha har tidigare varit ledare för SMÅ IF (herr), Ervalla (herr) och är även ledare för Örebro Futsals damlag. Jonas Wiklander har bland annat varit ledare för Hälsinglands distriktslag för P98, ÖSK Ungdom och Rynninge IK dam.

- Jag ser fram mot att lära känna spelarna och föreningen så det känns spännande, säger Mani Berisha i en intervju på lagets hemsida.

“Bra öga för detaljer”

- Mitt ledarskap bygger på tydlighet och kommunikation. Har inget uttalat spelsystem utan försöker anpassa filosofin efter de kvaliteter som laget har men det ska helst vara passningsorienterat spel, utan alltför mycket bolltransport.

- Spännande med en ny utmaning efter fina år i Rynninge, säger Jonas Wiklander till hemsidan. Alltid svårt att prata om sig själv men jag skulle säga att jag som tränare är engagerad, har ett bra öga för detaljer, ett stort tålamod.

“Kan störa många lag”

De bägge hoppas givetvis att IFK Hallsbergs damlag ska gå framåt efter att med nöd och näppe ha klarat sig kvar i div 1 den gångna säsongen.

- Genom ett hårt lagarbete och ödmjukhet inför de utmaningar som kommer under säsongen så tror jag att vi kan störa många lag, säger Mani Berisha..

- Hur än säsongen kommer se ut med antalet matcher och liknande så är jag övertygad om att vi kommer göra en bra säsong i div 1, säger Jonas WIklander Jag hoppas att vårt inträde i Hallsberg skapar en god energi och ett nytt synsätt på detaljer i spelet som vi kan ha stor nytta av som lag.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-12-07 0:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.