Gå till innehåll
Hallsberg / Fotboll

Taggade Div 6-laget Östansjö IF klättrar vidare i cupspelet, nästa motståndare torde bli ÖSK! Foto: Marie Lindblom

Östansjö redo straffa ÖSK i nästa match

Publicerad: 24 June 2020 23:01

FOTBOLL: Östansjö IF får troligen möta ÖSK i nästa cupmatch efter straffvinst med 6-5 mot FK Bosna på onsdagkvällen. - Vi krigade matchen igenom och det ger resultat, förklarar tränaren Henrik Svensson.

Det blev även seger mot div 4-laget Bosna i åttondelen av Myresjöhus cup hemma på Bäcksjövallen.. Vi hade två bonusstraffar. Vi satte bara en av dessa två. Oskar Hallberg var den som satte sin straff.

Bosna äger mer boll matchen igenom men har svårt att skapa några farliga målchanser. Deras bollinnehav bryts oftast på Östansjös mittfält. De försöker istället slå längre bollar som egentligen aldrig hotar. Bosna fick en straff i första halvlek, den var bra slagen men en ännu bättre räddning av Filip Wallberg.

Flyttar boll snabbt

Även om Bosna har mer boll har Östansjö även mycket bollinnehav och när vi väl har boll gör vi bra saker. Vi har tålamod och försöker spela oss igenom. När vi väl är på offensiv planhalva flyttar vi boll snabbt vilket gör att vi skapar en del chanser.

2-0 till Östansjö kommer någonstans i mitten på första halvlek. Tobbe Andersson nickar i stolpen på ett inlägg och Patrik Lindblom slår in returen i nättaket.

Straffar avgjorde igen

I slutet av första halvlek reducerar Bosna genom en individuell prestation. Tidigt i andra halvlek gör Bosna även 2-2 på nick från ett högerinlägg.

2-2 efter full tid och straffläggning igen (liksom i förra cupmatchen mot Vretstorp) och Östansjö vinner den med 4-3 och därmed 6-5 totalt.

Målskyttar på straffar: Oskar Hallsberg Victor Sköldkvist Niklas Larsson David Born

Östansjö var det lag som visade mest hjärta och täckte upp bäst för varandra. Vi krigade matchen igenom och det ger resultat.

ÖSK nästa?

Allsvenska Örebro SK blir nästa motståndare om ÖSK vinner mot Hovsta och det utgår vi från. Datum för matchen är inte satt, kommer nog om eett par veckor, Meen den ska vara spelad senast 26 augusti.