Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Skön revansch för IFK-damerna

FOTBOLL: IFK Hallsbergs damlag är åter klart för final i Myresjöhus cup efter att på onsdagkvällen besegrat ÖSK Söder med 3-0.

Man kan väl säga att laget fick revansch på sig självt efter söndagens förlust i div 1-premiären borta i Uddevalla. Hemma på Allévallen var det till slut inget snack om saken, en klar vinst med 3-0 (1-0) efter mål i tur och ordning av Frida Lang, Matilda Persson och Emilia Andersson.

Men det var ÖSK som hade matchens första stora målchans som hemmakeepern Linda Wilhelmsson dock räddade med bravur, IFK hade sedan två frilägen innan nollan spräcktes efter en halvtimme.

“Vi tar över fullständigt”

- I andra halvlek tar vi över matchen fullständigt och ökar på till 2-0 i 56:e och i 71:a minuten gör vi även 3-0, konstaterar tränaren Omid Sulefani på lagets hemsida. Och vi hade bud på ytterligare ett par mål.

- De punkter som vi fokuserat på de senaste träningarna fungerade väldigt bra ikväll vilket var glädjande att se.

Det var samma lag som förra året gjorde upp om en finalplats i cupen. Hallsberg vann även då och finalmotståndare blir “som vanligt” svårtuggade KIF Örebro, inget datum bestämt. IFK-damernas nästa match spelas lördag 27 juni i div 1 hemma mot Lödöse. (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-17 21:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.