Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

De blir kvar i Ettan efter avslutande seger

Lyckliga IFK Hallsberg - klarade nytt kontrakt i div 1 Norra Götaland. Foto: Lars LitzénLyckliga IFK Hallsberg - klarade nytt kontrakt i div 1 Norra Götaland. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: IFK Hallsbergs damlag säkrade på söndagen nytt kontrakt i div 1 genom att besegra Säffle med 1-0 (0-0). Men det dröjde till tio minuter från slutsignal innan Emilia Andersson kunde frälsa laget och de nervösa supportrarna.

Laddar spelare...

Det var klara förutsättningar inför matchen, det var vinst som gällde för IFK Hallsberg om man skulle hänga kvar i Division 1. Tre av de tolv lagen i Division 1 Norra Götaland skulle nämligen flyttas ner direkt.

Bergmans nick närmast mål

I ett höstruskigt väder tog IFK Hallsberg också tag i taktpinnen i den första halvleken. Laget bjöd på stundtals bra spel, vann de flesta närkamper och var stabila bakåt när Säffle stack upp i en och annan kontring.

Men det var ändå svårt att få till de där riktigt vassa chanserna för Hallsberg. Säffle var inget speciellt kreativt lag framåt men de försvarade sig verkligen som ett lag över hela banan och gjorde det svårt för IFK Hallsberg.

En nick av Karoline Bergman, precis utanför, blev Hallsbergs främsta chans första 45.

Andra halvlek var inte lika övertygande spelmässigt för Hallsberg. Alla fall inte första 20-25 minuterna. Det var slarvigt passningsspel, på det regnvåta och snabba konstgräset ,och Säffle hade inga större problem att hålla undan.

Emilias volley räddade Hallsberg

Minuterna tickade på och nervositeten blev alltmer påtaglig på läktarplats. “Hur länge är det kvar?”, hördes en man fråga tre gånger inom loppet på tio minuter när tiden rann iväg i takt med att Hallsberg inte skapade chanser.

Men plötsligt hände det!

I den 82:a minuten tog sig kvicka Frida Lang förbi på högerkanten. Lang slog ett hårt inlägg, Säffles målvakt slängde sig ut men nådde inte, det gjorde däremot Emila Andersson som fick en fot på bollen och med en volley tryckte upp den i nättaket.

Trötta IFK-tjejer höll undan

Hallsbergstjejerna såg trötta ut i slutet, men krämade ur sina sista krafter för säsongen, och det gick vägen. När domare Ida Kellström satte pipan till munnen och blåste för full tid jublade hemmalaget högt och kramade om varann.

Samtidigt syntes Säffles spelare hänga med huvudet, ty det blev de som nu istället åkte ur då Hallsberg tog sig förbi dem med en ynka poäng.

Vad är det man säger? Den enes död, den andres bröd.

Tränarens sista match

Omid Sulefani slutar som tränare efter matchen mot Säffle - med flaggan i topp.

Omid Sulefani övertog tränarskapet för IFK Hallsbergs damlag för två säsonger sedan. Då hade laget kämpat för ta sig upp från div 2 till div 1 och lyckades förra året.

- I år var siktet inställt på att hålla sig kvar i och med klubbens första säsong i division 1 och efter segern idag mot Säffle SK hände också det.

Utöver seriesegern i division 2 och det säkrade kontraktet i division 1 så har Omid också lett laget till final i Myresjöhus Cup två år i rad, påpekas på lagets hemsida.

- Han tyckte att det räckte, förklarar Henrik Svensson, damlagets förre huvudtränare och den som tillsammans med IFK Hallsbergs ordförande nu ska söka rätt på en efterträdare.

“Gjort det bra”

- Det viktigaste är att vi har en tränare klar till januari. På grund av Corona blir det inte mycket futsalspel och träningen kan tjejerna sköta själva.

Henrik Svensson har haft mycket kontakt med Omid Sulefani och anser att “han gjort det bra”.

- Det var väldigt skönt att de håller sig kvar i Ettan, det var viktigt. (LLz)Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-04 16:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.