Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Ska IFK-tjejerna klara nytt kontrakt på söndag?

FOTBOLL: På söndag kl 14 spelar IFK Hallsbergs damlag den rumphuggna säsongens viktigaste match hemma på Allévallen. Det krävs vinst mot Säffle SK för att säkra nytt kontrakt i div 1 Norra Götaland

Fotbollsäsongen 2020 påverkades som det mesta i samhället av Coronapandemin. Även i damettan ställdes samtliga matcher in under våren. Serien fick reduceras till enkelmatcher.

För IFK-tjejerna, nykomlingar i div 1, skedde premiärmatchen borta mot IK Rössö i Uddevalla först den 14 juni. Det blev förlust då och så har det fortsatt i bortamatcherna med ett undantag då IFK klarade oavgjort borta mot topplaget Torsby IF.

Bättre har det gått på hemmamatcherna med ett utropstecken i länsderbyt mot Rävåsen som besegrades med 4-2. Men senaste hemmamatchen blev det stryk mot IK Frisco vilket lett till att IFK hamnat i brygga under strecket med risk för en olycklig nedflyttning till div 2.

“Bra träningsvecka”

Om laget vinner mot värmländska Säffle i den avslutande elfte omgången på söndag klaras nytt kontrakt, Om det blir oavgjort krävs mycket tur för att hänga kvar, övriga resultat måste stämma, tråden är tunn.

Men IFK Hallsberg dam tänker knappast sälja sig billigt, framgår det av lagets hemsida:

- Vi kommer med en riktigt bra träningsvecka i ryggen och fokus har hela tiden legat på helgens direkt avgörande match. Förutsättningarna för oss är klara - vinst och IFK Hallsberg spelar i division 1 även 2021. Vi går in till matchen med siktet enbart inställt på seger och säkrat kontrakt!

Maxtaket på 50 personer i publiken gäller fortfarande på Allévallen för ödesmatchen kl 14 söndag 4 oktober, (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-01 23:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.