26 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK:s egna misstag gav Frisco segern

IFK Hallsberg i blått hade ingen lycka mot Frisco från Herrljunga. Foto: Lars LitzénIFK Hallsberg i blått hade ingen lycka mot Frisco från Herrljunga. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: IFK Hallsberg förlorade lördagens hemmamatch mot IK Frisco från Herrljunga med 1-2 (0-1) och börjar bli en lindansare i damernas div 1 Norra Götaland.

Laddar spelare...

Septembersolen gassade över Allévallen och dess 50 insläppta åskådare, som fick se en match som inleddes i högt tempo med gästerna (som officiellt heter Friscopojkarna) bakom de något vassare anfallen. Men IFK-tjejerna började leta sig allt närmare motståndarmålet och hade ett farligt skott som touchade ribban.

Men efter cirka 20 minuter kom en riktig fadäs, en IFK-försvarare missade en onödig dribbling och bjöd en Friscospelare på fritt fält från mitten av planhalvan och denna var iskall i löpningen och satte 0-1,

En injektion för de rutinerade gästerna och ett nerköp för hemmalaget som såg ut att tappa geisten, kom alltför ofta tvåa på bollen i ett spel som låste sig så resultatet stod sig till halvtidsvilan.

Hårt program

IFK Hallsberg har haft ett hårt program senaste veckan med en seriematch borta (förlust) och en heroisk DM-final mot KIF Örebro i onsdags (förlust) men kunde ändå inleda andra halvlek med visst tryck mot Friscomålet. Intensiteten avtog dock och under en havltimme var det närmast ställninghskrig på mittfältet enligt modellen sparka och spring.

Men hemmalaget är definitivt ett kämpande lag, särskilt på hemmaplan och fick åter grepp om matchen där ett snyggt anfall på vänsterkanten rullade upp det något bastanta Friscoförsvaret och gav Emilia Andersson chansen att snyggt skarva in kvitteringen.

Då var det en kvart kvar att spela och det kändes som att hemmalaget skulle kunna greja fler poäng. Framför domarens ögon fälldes dock några minuter senare en Friscospelare i IFK:s straffområde och en ny uppförsbacke var ett faktum, 1-2.

Stark spurt

Hallsbergs spurt för att åtminstone utjämna var beundransvärd med flera hyfsade chanser men gästerna höll emot hela vägen.

- Vi får skylla oss själva, sa en sammanbiten IFK-tränare Omid Sulefani efteråt. De gjorde mål på våra misstag.

IFK är nu precis under nedflyttningsstrecket i div 1 Norra Götaland. Nästa match är borta mot Göteborgslaget Qviding, det är näst sista seriematchen. Avslutningen sker hemma mot Säffle 4 oktober, kan bli en rysare. (Uppdaterad)

Tabellen för div 1 Norra Götaland efter senaste omgången. Tabellen för div 1 Norra Götaland efter senaste omgången.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-19 16:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.