26 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK-damer vann igen med domarhjälp

Matilda Persson drar upp ett anfall mot Trollhättan men det var fasta situationer som gav IFK Hallsberg tre nya poäng och en fjärdeplats i div 1. Foto: Lars LitzénMatilda Persson drar upp ett anfall mot Trollhättan men det var fasta situationer som gav IFK Hallsberg tre nya poäng och en fjärdeplats i div 1. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: IFK Hallsbergs damer slog Trollhättan med 2-1 (0-1) på lördagen efter lite hjälp av domaren med en straff och en frispark, som Josefine Toftling suveränt slog in strax före slutsignalen.

Laddar spelare...

Det blev andra raka hemmavinsten för IFK i div 1 Norra Götaland men det var ingen given utgång. Till skillnad från förra matchen började hemmalaget med “lite offensivare balans”, som assisterande tränaren Alan Sulefani, sa före matchen.

IFK-tjejerna var klart pigga första kvarten. Sen kom ösregnet, Några häftiga skurar kylde ner tempot och Trollhättan i ljusgrått stack upp i ett par kontringar.

Hög press men mål i baken

Men regnet upphörde och IFK tog tillbaka initiativet med hög press mot de västgötska gästerna. Trots en rad slarviga, närmast oansvariga, passningar vaskade IFK fram flera lägen där en spjutspets som Emilia Andersson dock inte lyckades ta sig förbi försvararen. Och i mål hade Trollhättan en klippa vid namn Elin Gustafsson, som grep in resolut vid de många hörnor Hallsberg spelade sig till.

Istället gjorde gästerna det som hemmalaget inte klarade, nickade på en av sina fåtaliga hörnor in 1-0 strax före halvtidsvilan.

Efter femton sekunder i andra kunde matchen ha punkterats, Trollhättan fick till en lustig boll som dock träffade i ribban. Nu började kampen om mittfältet och matchen blev jämnare och mer fartfylld med aggressivare gästanfall. IFK redde ut det mesta och spelade sig snyggt fram till frilägen där Arijana Cesco var närmast med ett skott i ribban.

Svåruppfattad straff

Då kom domaren Heba Saadieh från Västerås till Hallsbergs hjälp och dömde straff efter en situation som var svåruppfattad både för spelare och publik. Men domaren har förklarat att en Trollhättespelare använde arm eller hand som “ett verktyg” för att trycka ner en Hallsbergare. Och då är det straff enligt regelboken. Som Lisa Bergman säkert slog in i 71:a minuten.

Hemmalaget kände segervittring och kom i flera anfallsvågor, varav ett kanonsnyggt men där sista passet var en hårsmån från att nå fram. Så i 90:e minuten noterar Heba Saadieh ruff strax utanför straffområdet och dömer frispark för IFK. Fram kliver Josefine Toftling och skjuter hårt och elegant över samtliga spelare och frälser Hallsberg med tre nya viktiga poäng.

- Det hade varit rättvisare om Hallsberg vunnit på sina chanser istället för domartabbar, kommenterade Trollhättans tränare Håkan Sandersson, surt men återhållsamt. Han tyckte ändå att hans lag gjort en heroisk match med flera ordinarie spelare borta.

“Väldigt, väldigt rättvist”

Omid Sulefani, IFK Hallsbergs tränare, ansåg å sin sida att resultatet var “väldigt, väldigt rättvist” men medgav att straffen var billig.

- Men vi har haft stolpe ut i flera tidigare matcher. Vi kunde vara lite vassare i avsluten men vi är på rätt väg, sammanfattade han.

- En skön seger, sa lagkapten Lisa Bergman på väg till omklädningsrummet. Det var frustrerande när vi kom i våg på våg utan resultat men nu ska vi in och sjunga!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-05 16:22
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.