Gå till innehåll
Hallsberg / Fotboll

En lång och tuff div 1-säsong är över för IFK Hallsberg. Lagbilden från senaste hemmamatchen. Foto: Lars Litzén

Slutade som seriesjua efter storförlust

Publicerad: 6 November 2021 16:46

FOTBOLL: Ett skadedrabbat IFK Hallsberg åkte på en smäll mot Ljungskile SK, som vann med 7-2 (1-0) på lördagen. Sydnärkes bästa damlag slutade ändå sjua i div 1 Norra Götaland.

Efter 22 tuffa matcher i sol, gråväder och regn kunde IFK Hallsberg återvända från Ljungskile på Västkusten med ett facit för säsongen som visserligen kunde varit bättre men ändå inte är så pjåkigt jämfört med  säsongen 2020 då laget  slutade nia i den då haltande serien med elva matcher. 2021 blev ett fall framåt.

Men på lördagen blev det nästan platt fall i det tungsprungna gräset på Skarsjövallen. IFK-tjejerna kom till spel med bara 13 spelare i truppen efter flera återbud (div 1-kontraktet var dessutom redan säkrat) men höll emot hemmalaget första halvlek, som slutade 1-0, ett mål som Hallsbergs-tränaren Henrik Svensson betecknar som “tväroffside”.

Tappade garden

I andra halvlek tappade IFK garden efter några snabba hemmamål.

- Vi fick en dipp och det är bara att erkänna att dom var mycket bättre än vi idag. Men vi spelade upp oss mot slutet.

Rebecca Österlund och Ebba Rådmark svarade för Hallsbergs reduceringsmål.

Uddamålen avgjorde

Rutinerade Henrik Svensson hoppade in som tränare när laget  efter ett antal mediokra matcher efter sommaren började känna kniven på strupen med en hotande nedflyttning.Och det vände med tre uddamålssegrar.  Annars har uddamålsförluster varit återkommande för laget.

- Ser man till helheten under säsongen har man i några matcher gett bort poäng, försvarat sig mer än man behövt och då fått svårt att få igång spelet, säger Henrik Svensson.

- Med marginalerna på sin sida, och med lite mer mod,  hade IFK definitivt varit ett topplag.

Intressant blir om laget inför nästa säsong kommer att behålla sin kärna av kämpande, spelskickliga veteraner. Förstärkning av anfallet med några “elaka” målhungriga dribblare vore också kul!

Annons

hallsberg