Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

IFK-tjejerna grejade nytt div 1- kontrakt

FOTBOLL: IFK Hallsbergs damlag bortaslog Sävedalens IF med 2-1 på söndagen och är klart för fortsatt spel i div 1 nästa säsong. Smolk i glädjebägaren var att lagkapten Lisa Bergman fick bäras av plan med misstänkt hjärnskakning.

Matchen var superviktig för bägge lagen för att undvika att hamna under nedflyttningsstrecket och det blev en kampfylld tillställning där det blev trångt på mittfältet när hemmalaget helst bara ville slå långbollar, enligt extratränaren Henrik Svensson

- Vi fick inte till rullet och det spel vi hade i förra matchen . Men vi hade klart fler målchanser än dom.

Första halvlek slutade 0-0 och matchen skulle hårdna. Bara några minuter in i andra var IFK:s lagkapten Lisa Bergman på väg  att runda Sävedalens målvakt och göra 1-0 när den desperata målvakten tacklade ner henne våldsamt.

Lisas “offer” gav 1-0

- Det var en total överkörning, säger Henrik Svensson, som tillsammans med andra spelare fick bära den omtöcknade Lisa Bergman av plan.

- Hon fick en smäll på låret och en mot huvet, jag misstänker en hjärnskakning.

Lagkaptenens “offer” innebar en solklar straff som Emilia Andersson säkert satte.

Dramatiken fortsatte även om nästa akt mer hör hemma i en komedi: hemmalaget kvitterade med ett självmål. En IFK-försvarare spelade hem till målvakten men bollen studsade på en tuva över hennes fot och rullade i mål.

Hörna direkt i mål

I och för sig skulle 1-1 räcka för IFK till nytt kontrakt men Amalia Malmskär ville annorlunda. På tilläggstid sköt hon en hörna direkt i mål!

- Jätteskönt, ah vad roligt, fantastiskt! utbrister Henrik Svensson om segern som ger IFK Hallsbergs damer klartecken till en meriterande tredje säsong i div 1.

IFK:s avslutande match borta mot Ljungskile blir därmed relativt betydelselös. Men laget, som nu klättrat till en sjätteplats i serien, kan avancera ett snäpp beroende på utfallet i sista omgången 6 november.  

I toppen av div 1 Norra Götaland har Rävåsens IK Karlskoga grepp om seriesegern, som länge verkade vikt för ÖSK. Stackars Rynninge i botten har ingen match vunnen på 21 försök.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-31 16:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.