Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Oavgjort i viktiga streckmatchen

Sävedalens målvakt Erika Persson Weiner lyckades värja alla attacker från IFK Hallsberg. Foto: Lars LitzénSävedalens målvakt Erika Persson Weiner lyckades värja alla attacker från IFK Hallsberg. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: IFK Hallsberg tog emot Sävedalens IF på lördagen i damernas div 1 Norra Götaland, en viktig streckmatch som slutade mållös trots klart överläge för hemmalaget.

Det var två lag som ville mycket eftersom nedflyttningsspöket har börjat fladdra i nackarna. Sävedalen (utanför Göteborg) ligger under strecket medan Hallsberg med en poäng mer befinner sig precis ovanför. Så inget av lagen klev undan i närkamperna men lyckades heller inte få till så många genomtänkta anfall.

 Bäst lyckades ändå IFK med löpbollar på Emilia Andersson, som ettrig dibblade och drev dem till inlägg och hörnor, dock resultatlösa. Även gästerna hade åtminstone en klar chans, ett tufft skott som Linda Vilhelmsson i målet klarade.

Två lag som ville mycket tog ut varandra. Två lag som ville mycket tog ut varandra.
Ihållande måltorka

I slutet av första halvlek fick IFK bra press på bortamålet med flera hörnor i rad men lagets måltorka håller i sig. Och höll i sig även i inledningen av andra halvlek då Hallsbergstjejerna visade ny skärpa i passningsspelet på mittfältet, fick till flera konstruktiva anfall - fram till straffområdet. Men bara dit.

- Vi är inte riktigt där, konstaterar lagkapten Lisa Bergman. Vi har för lite tålamod i sista tredjedelen. Jag vet inte varför, det verkar ha satt sig i huvet.

Själv fräste hon iväg ett skott inne i straffområdet som Sävedalens målvakt räddade snyggt men annars kom skotten för långt ifrån och blev aldrig farliga. Hallsbergs målskörd i årets serie är sämst av alla lag frånsett jumbon Rynninge.

Lisa Bergman håller spelhumöret uppe. Lisa Bergman håller spelhumöret uppe.
Stridslysten kapten

- Frustrerande att veta att vi kan men ändå inte får till det, säger Lisa Bergman. Positivt är att vi inte hamnade i en stressad försvarssituation. Vi hade behövt tre poäng idag men vi håller dom ändå bakom oss.

Den gamla klyschan “en match i taget" är vad som gäller för IFK Hallsbergs fortsatta öde i damettan.

- Det är kul att hålla igång och det är bara att kämpa på. Klart att vi ska hänga kvar! säger lagkaptenen stridslystet.

 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-09 16:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.