Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Premiär i Östansjö för utegym vid idrottsplatsen

Utegymmet i vid idrottsplatsen Östansjö är precis färdigställt, och här finns sedan tidigare även en hinderbana. Foto: LG MånzonUtegymmet i vid idrottsplatsen Östansjö är precis färdigställt, och här finns sedan tidigare även en hinderbana. Foto: LG Månzon

Sugen på lite bänkpress? En tur till gymmet, då? De som bor i Östansjö har nu möjlighet att träna upp sig på ett nybyggt utegym på orten.

Det här är något som passerat lite i skymundan.

- Men det är nog inte mer än någon vecka sedan som utegymmet blev klart, säger Daniel Zetterlund, aktiv inom Östansjö IF.

Utegymmet finns vid idrottsplatsen Bäcksjövallen, bredvid hinderbanan.

Hallsbergs kommun står för utrustningen, och idrottsföreningen har med ideella krafter fixat till marken.

Få en platt mage

Nu kan alla som vill  bygga upp sin kropp, antingen det är för att träna benmuskler, få en platt mage á la tvättbräda, trimmade lår och fast rumpa eller något annat.

- Det finns bänkpress, knäböj, axelpress, rodd, chins och dipps, förklarar Daniel Zetterlund.

Daniel berättar att det funnits önskemål om ett utegym.

Dygnet runt

- Verksamheten har kommit igång lite, trots att det snart är vinter. Men det lär bli mer aktivitet under sommarhalvåret. Den som vill träna kan ju också använda sig av hinderbanan vi har alldeles bredvid.

Utegymmet är öppet för allmänheten, dygnet runt, året runt.

Kort sagt.

Det är bara att sätta igång och träna.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-23 13:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.