Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Snygg nick gav IFK efterlängtad vinst

Karoline Bergman når högst och nickar in vad som blir segermålet. Foto Lars LitzénKaroline Bergman når högst och nickar in vad som blir segermålet. Foto Lars Litzén

FOTBOLL: Gästande Ljungskile i damernas div 1 dominerade stundtals på Allévallen på lördagen men det var IFK Hallsberg som gjorde matchens enda mål genom en perfekt nick av Karoline Bergman.

Grönklädda Ljungskile såg ut som ett volleybollgäng i storlek, verkade inte finnas en enda spelare under 1,75 och det var gästerna som efterhand tog ett fast grepp om matchen i första halvlek. Blåa Hallsberg var kort i rocken, tillbakatryckt  med få uppstickare.

Men bollsäkra Ljungskile hade samtidigt märkvärdigt svårt att få till heta målchanser trots fyra hörnor. Istället var det IFK som på sin första hörna efter 40 minuter spelade kunde hålla kvar bollen kring straffområdet.  Från högerkanten kom Amalia Malmskär med ett välavvägt inlägg som Karoline Bergman gick upp på och snärtigt kunde skalla in, 1-0. 

Det var mycket snyggt och givetvis ett orättvist resultat men vem har sagt att fotboll är rättvist?

Blått mot grönt och ganska jämt. Blått mot grönt och ganska jämt.
Argsint tränare

Andra halvlek var det Hallsberg som stärkt av ledningsmålet tog kommandot och pressade de grönklädda. Ljungskiletränaren lät som ett argsint plutonbefäl, skrek med skrovlig stämma  på sina spelare, som också lyckades klara ut pressen.

IFK-tjejerna hade höjt sig men sista 20 började de mattas av, orkade inte springa tillräckligt på de konstruktiva framstötar som åstadkoms. Rutinerade Ljungskile tog över och letade sig närmare Hallsbergskassen men nära skjuter ingen hare så nickmålet från första halvlek stod sig. 

Efter tre augustiförluster kunde IFK ordna en efterlängtad vinst med en placering i mitten av div 1 Norra Götaland. Nästa match är borta mot slagpåsen Rynninge den 4 september. 

Men Ljungskile kan få revansch hemma  mot Hallsberg i seriens sista omgång, så sent som den 6 november, Gustav Adolfsdagen. Hoppas det inte snöar.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-28 16:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.