03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Fisketävling vid Tisaren lockade många

I mitten vinnarduon Team Norén, till vänster tvåan Team Micore och till höger tredjeplacerade Team Freddan. Foto: Stig LarssonI mitten vinnarduon Team Norén, till vänster tvåan Team Micore och till höger tredjeplacerade Team Freddan. Foto: Stig Larsson

Under lördagen arrangerade Hallsbergs Sportfiskeklubb tävlingen Tisartrean. En abborre, en gädda och en gös skulle dras upp. Fler deltagare än väntat dök upp.

Tisartrean avgjordes i stekande sol mellan kl 8-15 då de 24 teamen var ute på sjön i jakt efter de största fångsterna. Förutom deltagare från närområdet kom team från Åmål, Västerås, Karlskoga och Kristinehamn.

En av varje skulle upp

Det gällde alltså att dra upp en gädda, en abborre  och en gös och lägga ihop storleken för dessa. Efter att firrarna mätts i båten kastades de i igen. Tidigare har man ordnat Tisartrean som en klubbtävling, nu blev det en öppen tävling.

- Det är ett roligt sätt att tävla på som vi ville testa att ha som öppen tävling, men att det skulle komma så här många och vara med trodde jag aldrig, säger Kjell Jonsson, ordförande i Hallsbergs Sportfiskeklubb.

Segrade gjorde Michael Bäck Norén och hans pappa Jan.

- Det var inte så oväntat, vi räknade med att nåt av våra hemmateam skulle vara bland de bättre och Micke är en otroligt skicklig fiskare i Tisaren. Han drog upp de flesta fiskarna och farsan skötte håven.

Tisartrean kommer tillbaka

Allt tyder på att Tisartrean återkommer nästa år.

- Med största sannolikhet. Det blev ju en dundersuccé!

- Nu hade vi tur med vädret också, det hade inte varit lika kul med blåst och regn. Men det blev en dag som gjord för att sitta på sjön, avslutar Kjell Jonsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-16 13:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.