28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Slipar på VM-formen i Hallsberg med läger

Under helgen 6-7 juli är de svenska landslagen på träningsläger i Alléhallen. Lagen förbereder sig inför VM i Graz, Österrike i slutet på juli där målet är att ta medalj.

Bassängen i Hallsberg används ofta till både bredd- och elitträningsläger inom undervattensrugbysverige av flera skäl. Först och främst är bassängen tillräckligt djup.

Undervattensrugby kräver ett djup på minst 3,5 m, något som inte alla simhallar kan leverera.

Avgörande är också att bassängen ofta är tillgänglig, inte för dyr och att det finns möjlighet för lägerdeltagare att övernatta billigt i gympasalar i nära anslutning till bassängen.

Sport på frammarsch

Undervattensrugby som sport växer. Fler och fler nationer upptäcker undervattensrugby och aldrig förr har så många nationer deltagit i ett VM. Bland debutanterna märks Luxemburg, Storbritannien och Slovakien.

Sverige har historiskt sett varit en framgångsrik undervattensrugbynation. Både dam- och herrlaget tillhör världseliten och är rankade som trea i världen.

Målet inför VM är att ta plats på prispallen och ta revansch från VM 2015 där både damerna och herrarna kom på fjärdeplats.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-03 11:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.