Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Pandemin har fått Family House i Hallsberg på fall

Family House är en modebutik som håller till i Centrumgallerian i Hallsberg. Foto: Anders BjörkFamily House är en modebutik som håller till i Centrumgallerian i Hallsberg. Foto: Anders Björk

Klädbutiken Family House i Hallsberg kommer inom kort att upphöra. - Det funkar inte på grund av pandemin, säger ägaren Joakim Biehl. Man hoppas dock kunna öppna butiken igen framöver.

​- Ja, tyvärr så tvingas vi stänga i Hallsberg. Men vi har öppet fram till slutet av maj, säger Joakim Biehl.

Family House är en kedja med drygt 15 butiker runtom i landet och Joakim tog över fyra av dem i somras. Men det är ingen av butikerna som går bra i nuläget och den i Hallsberg sticker ut, där går det extra tungt.

Hoppas på en comeback

- Det är inget kul beslut att ta för jag har en himla bra personal i Hallsberg. Egentligen var det på gång att stänga ännu tidigare, vi gav det en chans till. Men pandemin vill inte släppa greppet, så det funkar inte längre, fastslår Joakim.

En orsak, enligt Joakim, till att det går tyngre i Hallsberg än hans andra butiker är att restriktionerna är hårdare i Örebro län än på andra ställen.

- Att man måste ha munskydd skrämmer befolkningen och gör ingen sugen på att gå i butiker, samtidigt som jag kan ha förståelse. Men i Värmland och Dalarna, där jag med har butiker, är det inte samma krav.

En rejäl utförsäljning är nu att vänta hos Family House. Hallsberg är dock inte första orten där modebutiken tvingas slå igen, det har skett på sju platser tidigare senaste året. Man hoppas dock kunna öppna i Hallsberg igen.

- Ja, om pandemin nån gång släpper hoppas vi på det, avslutar Joakim Biehl.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-07 15:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.