Gå till innehåll
Hallsberg / Brott
En skylt på en vägg.

En man från Hallsberg har dömts till fängelse för narkotikabrott, penningtvätt och för att ha burit ett otillåtet vapen. Foto: Axel Frisén.

Fängelse för knarkpåverkad
hallsbergsbo med knogjärn

Publicerad: 26 February 2024 9:32

Den 28 oktober förra året grep polisen en misstänkt man på Östra Storgatan i Hallsberg. Vid en visitation av mannen hittade polisen ett knogjärn med ett utfällbart knivblad i mannens ficka, och i bältet hade han en kniv.

Mannen, en 44-årig man hemmahörande i Hallsberg, togs med för provtagning eftersom polisen misstänkte att han var påverkad av narkotika. Proverna visade att han hade missbrukat amfetamin.
Nu har 44-åringen dömts för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott. Han döms också för penningtvättsbrott. Den 11 november 2021 fördes 100 000 kronor över till hallsbergsbons konto. Samma dag fördes pengarna vidare, sedan den 44-årige mannen från Hallsberg upplåtit sitt konto och kontouppgifter till andra personer.
Tingsrätten dömer 44-åringen till åtta månaders fängelse. Domstolen ser allvarligt på att han haft ett gatustridsvapen på sig på allmän plats, samtidigt som han varit narkotikapåverkad.
Vid sidan av fängelsestraffet ska hallsbergsbon också betala 5 000 kronor i skadestånd till den kvinna som fick sitt bankkonto kapat, och han ska betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Annons

hallsberg