Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Love Antell ställer ut med extra öppettid

En scen från protesterna i Hongkong skildras av populäre Love AntellEn scen från protesterna i Hongkong skildras av populäre Love Antell

Det blir extra öppet i konsthallen på lördag när konstnären och musikartisten Love Antell visar teckningar och film med mobila skulpturer.

Laddar spelare...
Love Antell har mycket att visa i Hallsberg. Foto: Anders Thessing Love Antell har mycket att visa i Hallsberg. Foto: Anders Thessing
George Floyd uppmärksammas. George Floyd uppmärksammas.

- Det är vernissage på lördag kl 12 och vi håller extra öppet ända till kl 18, berättar Maud Stranneby, ordförande i Hallsbergs bild- och konstförening.

- På grund av smittosrisken med Corona kan vi inte släppa in så många i taget i lokalen så besökarna är välkomna hela eftermiddagen och behöver inte hänga på låset.

Genombrott i TV

Love Antell har blivit populär som musiker och låtskrivare med vänsterudd och fick ett bredare genombrott efter att ha medverkat i TV-programmet “Så mycket bättre”. Men han är även konstnär, utbildad på Konsfack. I Bergööska husets utställningshall visar han bland annat samtidsaktuella tuschteckningar, mobila skulpturer - spännande filmade och musiksatta - samt bokomslag.

- Drömmer robotar om elektriska får? undrar konstnären i en liten tecknad presentation av “en föreställning i ljus och musik”.

Bulldog i dörren

Love Antell är med på vernissagen och ska berätta om sitt konstnärsskap under eftermiddagen. Det är väl inte otänkbart att han plockar upp gitarren och drar en låt. Maud Stranneby räknar i vilket fall medungdomligt publiktryck under eftermiddagen.

- Vi får väl ställa en bulldog i dörren och släppa in folk lite i taget, säger hon. (LLz)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-08 17:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.