21 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Enellys har sålt sista burgaren i Hallsberg

Enellys etablerade sig i Hallsberg 2013. Men nu har de stängt igen sin verksamhet. Foto: Christian VargahedEnellys etablerade sig i Hallsberg 2013. Men nu har de stängt igen sin verksamhet. Foto: Christian Vargahed

Hamburgerkedjan Enellys har stängt i Hallsberg och kommer inte att öppna igen. Fastigheten står nu tom sedan en tid. - Jättetråkigt de inte fick snurr på affärerna, säger näringslivschef Magnus Larsson.

Enellys byggde bredvid Dollar Store, mitt emot Lidl, i den norra delen av Hallsberg. En del som det satsats på de senaste åren och som beskrivits som ett väldigt bra läge att finnas i. Men det räckte ändå inte.

"Ett riktigt A-läge"

Nu står byggnaden tom och alla skyltar är nedplockade.

- Ja det stämmer att de avvecklat i Hallsberg och bestämt sig för att satsa allt i länet på Lindesberg. De stängde igen i början av augusti, säger Magnus Larsson som är näringslivschef i Hallsbergs kommun.

Vad säger du om att de lämnat?

- Det är jättetråkigt att de inte fick snurr på affärerna. Men det är ett riktigt A-läge som fastigheten är byggd vid så det finns alla möjligheter i framtiden för den aktör som tar över för att verka där, avslutar Magnus Larsson.

Letar bättre lägen än i Hallsberg

Enellys öppnade 2013 i Hallsberg.

- Anledningen att vi stängt är att vi inte nådde lönsamhet i Hallsberg, då valde vi att fokusera på Lindesberg i länet istället som går med vinst, säger Niklas Jinnestrand, etableringsansvarig hos Enellys.

Att det var ett "A-läge" håller inte Jinnestrand med om.

- Inför framtida etableringar letar vi efter bättre läge än det vi hade i Hallsberg. Högtrafikerade områden där man inte behöver vara bilburen att ta sig utan mycket folk på cykel och till fots rör sig med.

Vid stängning så var det fyra personer som jobbade heltid och ett par i extrapersonal som fick varslas.

 

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-18 11:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.