Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Nio frysboxar dumpade i skogen i Blåberga

Ett antal uttjänta frysboxar tronar efter vägen till Blåberga. Foto: LG MånzonEtt antal uttjänta frysboxar tronar efter vägen till Blåberga. Foto: LG Månzon

Nio uttjänta frysboxar har dumpats i skogskanten efter vägen till Blåberga, i Hallsbergs kommun. Upptäckten gjordes tidigt i dag, måndag. Det är stora pjäser, så stora så att en lastbil bör ha använts för transporten. Men några vittnen finns inte.

- Det här är ju så ledsamt, så dåligt, säger en förbipasserande som bor i närheten. 

- Man kan ju undra vad det för slags människor som gör sånt här …

Havets läckerheter, står det på en av boxarna. Havets läckerheter, står det på en av boxarna.

Nedskräpningen har hänt i natt, säger de som bor i området och som har god koll på vad som händer. Kvinnan vi träffar berättar att det här är ett strövområde som används flitigt. Och i går kväll var det inte nedskräpat på platsen.

Stora och tunga pjäser

- Frysboxarna är stora och tunga. De måste ju ha använt en lastbil för att få hit de här boxarna, säger kvinnan. 

Ingen av de boende har hört eller sett något, såvitt hittills känt. Detta trots att det bor ett antal familjer i närheten - både i det som kallas Klevet och Blåberga mellan Hallsberg och Östansjö. 

Tog en stor risk

- Det som gjorde det här tog en stor risk. Någon hade ju kunnat komma åkande på bilen, säger kvinnan vi träffade.

Händelsen är polisanmäld.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-04 15:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.