Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Två nya toppchefer redo för Hallsberg

Nya chefer har tillsatts inom drift- och serviceförvaltningen i Hallsbergs kommun.
På onsdag den 1 februari börjar Fredrik Boström som ny teknisk chef. I slutet av mars får kommunen en ny fastighetschef, och det blir Jimmy Sander.

I höstas slutade tre chefer på drift- och service; Niklas Hasselwander, teknisk chef, Robert Huss, fastighetschef och Hans Berglund, gatuchef.
Det satte press på kommunen.
- I tre månader har vi haltat oss fram, så det känns bra att det här är klart, säger förvaltningschefen Magnus Ribbing, som fick kliva in som teknisk chef och fastighetschef.
- Jo, det har varit hett om öronen, kommenterar han.

Arbetat på Svevia

Från och med onsdag den 1 februari tillträder Örebroaren Fredrik Boström som teknisk chef. Han har arbetat på det statligt ägda Svevia i 12 år i olika chefsbefattningar, senast som entreprenadchef. Dessförinnan var han på Länsstyrelsen och tidigare på Örebro kommuns miljökontor.
- Jag ser fram emot att börja i Hallsberg, det är en intressant tjänst. För mig är det ett tillfälle att göra något annorlunda, säger Fredrik Boström.Men hans ansvarsområde blir inte precis större. Snarare tvärtom.
 

Stort område

- Som entreprenadchef på Svevia har jag haft ansvar för en verksamhetsdel som täcker hela Sverige, från Umeå i norr till Lund i syd. Nu får jag både personal och projekt på betydligt närmre håll, och det ser jag fram emot.
Är det någon fråga för Hallsbergs kommun du känner speciellt för?

- Jag får börja med att lära känna min personal och verksamheten, ta tempen på saker och ting. Sedan får vi se vad som behöver hanteras och i vilken ordning.

Det bästa med Hallsberg? 

- Det är stor järnvägsknut med stor potential, det ser man inte minst med Ahlsell som kommer att utöka sitt centrallager. Hallsberg är en ort med stora möjligheter att utvecklas.
 

Från Ljusnarsbergs kommun

Jimmy Sander som blir ny fastighetschef i Hallsberg har just nu samma befattning fast i Ljusnarsbergs kommun.
- Det betyder mycket för oss att vi får en ny fastighetschef som har erfarenhet från både kommunal och privat verksamhet. Han har varit i drygt fem år i Ljusnarsbergs kommun och har dessförinnan arbetat som fastighetsmäklare, säger förvaltningschefen Magnus Ribbing.
 

Börjar i slutet av mars

Jimmy Sander ersätter Hallsbergs tidigare fastighetschef Robert Huss, som fått uppdraget som VD för AB Laxåhem och Laxå Kommunfastigheter. Sander börjar sin tjänst den 27 mars i Hallsberg.
 Fredrik Boströms företrädare var Niklas Hasselwander, som börjat ett nytt jobb på Hjälmarens Vattenvårdsförbund.
 

Nu fattas bara en chef

En chefstjänst återstår att rekrytera i Hallsberg, och det är en ny gatuchef efter Hans Berglund som också slutade förra året. Uppgiften som gatuchef har skötts av en tillförordnad person.
- Vi kommer att ta tag i den rekryteringen nu i och med att en teknisk chef anställts, säger Magnus Ribbing.
 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-30 17:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla