03 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Karin och Jenny tilldelades pedagogiskt pris i Hallsberg

Till vänster Karin Björk, förskollärare på förskolan Ekhagen i Sköllersta, och Jenny Jonsson, lärare på Fredriksbergsskolan i Vretstorp. Foto: Hallsbergs kommunTill vänster Karin Björk, förskollärare på förskolan Ekhagen i Sköllersta, och Jenny Jonsson, lärare på Fredriksbergsskolan i Vretstorp. Foto: Hallsbergs kommun

Idag måndag delades det pedagogiska priset ut i Hallsbergs kommun. Årets vinnare blev Karin Björk, förskollärare på förskolan Ekhagen i Sköllersta, och Jenny Jonsson, lärare på Fredriksbergsskolan i Vretstorp.

Juryns motivering till Karin Björks utnämning för det pedagogiska priset för förskola och annan pedagogisk verksamhet 2020 lyder så här:

”Med stor pedagogisk förmåga, lyckas du lyfta fram varje barns förmågor och utvecklingsbehov. Även i svåra situationer har du en förmåga att skapa goda förutsättningar; trygghet och motivation. Din pedagogiska förmåga är en stor tillgång för kollegor, barn och vårdnadshavare på förskolan. Många vittnar även om att det är för de barn som har störst behov som du gör störst skillnad.”

För Jenny Jonssons utnämning, gällande pedagogiskt pris för grundskola och fritidshem 2020, är juryns motivering följande:

”Din positiva personlighet, närvaro och värme skapar ett kreativt klimat som lockar fram glädjen i lärandet. Din undervisning är levande, lustfylld och möter varje elevs behov. Du förstår vikten av att kunna lära på många olika sätt. Påhittig, tydlig och rättvis är tre andra ord som använts för att beskriva dig och din lärargärning. Du är också en god kollega som stöttar andra pedagoger på ett positivt sätt.”

Vill uppmuntra god pedagogik

Pedagogiskt pris delas ut för sjätte året i följd. Hallsbergs kommun vill uppmuntra och bekräfta vikten av god pedagogik. Tanken är att priset ska ge inspiration och ett ökat fokus på pedagogens betydelse, samt bidra till en ännu bättre utbildning för barn och elever. Priset delas ut till en enskild pedagog, ett arbetslag eller en enhet som spelat en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan eller för hur elever lyckas i skolan. Under perioden 14 april till 15 maj kunde den som bor eller arbetar i Hallsbergs kommun nominera till två kategorier, en för förskola och annan pedagogisk verksamhet och en för grundskola och fritidshem.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-26 15:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.