Gå till innehåll
Hallsberg / Konsert
Jazzmusiker som uppträder på scenen med ett trumset, kontrabas och piano.

David Stener Trio kommer till Hallsberg på fredag 22 mars. Foto: Hallsbergs Jazz- och Bluesklubb.

Prisbelönad pianist spelar på Stinsen

Publicerad: 20 March 2024 15:35

På fredag 22 mars kommer pianisten David Stener till Hotell Stinsen för en konsert, som vanligt arrangerad av Hallsbergs Jazz- och Bluesklubb. Konserten börjar kl. 19:30, dessförinnan agerar elever från Kävesta folkhögskola förband kl. 18:45.

Hallsbergs Jazz- och Bluesklubb skriver i ett pressmeddelande att de har den stora glädjen att presentera en av de starkast stigande stjärnorna på Sveriges jazzhimmel, nämligen David Stener.

Vann prestigepris

David Stener, född 1998, har nyligen tagit examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vann så sent som förra årets Jan Wallander-pris, som delas ut till en student på någon av Sveriges musikhögskolor. Förutom äran får pristagaren möjlighet att under en längre tid använda ett instrument av högsta möjliga klass.

Prisutdelningens internationella jury, bestående av de framstående pianisterna Bobo Stenson
och Nathalie Loriers, samt Staffan Scheja, professor i piano vid KMH, utsåg David Stener med följande motivering:

"För ett naturligt och moget spel, samt med en underbar känsla för harmonik och ett enastående improvisationsflöde.”

Inspireras av Mehldau

David Steners egna favoritpianist är Brad Mehldau, vilken han beskriver spelar med sitt band på ett öppet och lekfullt sätt.

– Deras sätt att experimentera får musiken att kännas flytande och det försöker jag inspireras av i mitt eget spelande.

David Stener har under konserten i Hallsbergs med sig sina bandkamrater: Malte Wibell på trummor och Olle Lannér Risenfors på bas.

– Framöver hoppas jag på att kunna jobba vidare med mitt komponerande och hoppas så småningom att släppa ett album med egenskriven musik.

Biljetter

Konserten på Hotell Stinsen börjar kl. 19:30. Elever från Kävesta folkhögskola är förband, med start kl. 18:45. Insläpp från kl. 18. Biljetter köpes via Tickster eller direkt i dörren. (SWa)

Annons

hallsberg