27 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Coronaanpassad Vibydag

Så här såg det ut på Vibydagen förra året. Foto: Benjamin Lundqvist.Så här såg det ut på Vibydagen förra året. Foto: Benjamin Lundqvist.

I morgon, det vill säga lördag den 12, håller Viby-bygden öppet hus. Det är nämligen dags för den årliga Vibydagen.
– Vi bestämde oss för att köra, trots Corona. Det är ju rätt utspridda arrangemang, säger eldsjälen och kyrkoherden Benjamin Lundqvist.

Det blir dock inte riktigt som vanligt.

– Nej, normalt brukar vi ju ha Viby församlingshem och Viby hembygdsgård som något slags nav, samlingspunkter, det har vi inte i år. Fokus ligger istället på de olika aktiviteterna runt om i bygden.

Totalt finns 13 olika slags besöksmål, ett slags Viby-runda. Bland annat håller Kristallkyrkan i Vretstorp bakluckeloppis. I Viby kyrka kan man komma och klättra upp i tornet. På Öna gård kommer man kunna avnjuta så varierande saker som Yogastugan, en skogspromenad med hängmattor och nya japanska grävmaskiner. Sipplunda Andelsjordbruk kommer sälja grönsaker och snittblommor. I hembygdsgården kommer det serveras våfflor.

Här finns en karta och hela programmet

Det är föreningen Vibybygden som ligger bakom Vibydagen, i samverkan med andra föreningar i bygden. (HÖs)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-11 14:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.