Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Sista marknaden med grus under fötterna

I helgen är det dags för höstmarknaden Naturens skafferi i Hjortkvarn. Foto: ArkivbildI helgen är det dags för höstmarknaden Naturens skafferi i Hjortkvarn. Foto: Arkivbild

Kvarntorget i Hjortkvarn kommer att asfalteras. Hallsbergs kommun gjorde en kovändning efter en nyhetsartikel på Sydnärkenytts webbsida. Helgens marknad Naturens Skafferi blir därmed den sista där besökarna får gå på grus.

Laddar spelare...

Helomvändningen kom efter att politiker i kommunen läst Sydnärkenytts artikel som redogjorde för att Ågatan och Kvarngatan höll på att asfalteras i byn -  men inte det grusbelagda Kvarntorget som utlovats tidigare. Rymdes då inte i budget, enligt tekniska avdelningen.

“Det blev ett väldigt tryck” 

Efter påtryckning från politikens håll och ny koll i den kommunala kassan blir det nu asfaltering.

- Jo, så är det, det blev ett väldigt tryck, så nu har vi sett över det hela, säger från tjänstemannahåll Fredrik Brenkle, som är gatu- och trafikingenjör.

- Efter att slutfakturorna landat för de större projekten visade det sig att vi hållit budget och då fanns det utrymme för att asfaltera torget, fortsätter Brenkle.

Ingvar Gustafsson som är ordförande i byrådet ses vid Kvarntorget. Foto: LG Månzon Ingvar Gustafsson som är ordförande i byrådet ses vid Kvarntorget. Foto: LG Månzon
Bra att det blir gjort

Omsvängningen glädjer Ingvar Gustafsson, ordförande i byrådet som i åratal kämpat för en ny beläggning på torget.

- Det känns bra att det här äntligen blir gjort, säger han. 

Startar i höst

Asfalteringen beräknas komma igång under hösten - men givetvis inte till helgens marknad Naturens Skafferi.

- Det hade inte varit så trevligt med en massa maskiner runt omkring Kvarntorget nu när det ska bli höstmarknad, säger Ingvar.

Nya blomlådor

Kvarntorget har även fått ny utsmyckning vid dammens överfart. De gamla däcktravarna som hindrat biltrafik har ersatts av blomlådor i cortéplåt. Gatubelysningens lampor har bytts ut mot miljövänliga, och som ska göra platsen bättre upplyst och säker.
Marknaden Naturens skafferi hålls lördag 24 september mellan klockan 11 och 14 på Kvarntorget. Det blir försäljning av rotfrukter, potatis, charkuterier, fiskdelikatesser, med mera. Arrangör är Byarådet Forum Hjortkvarn.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-09-20 10:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla