Gå till innehåll
Hallsberg
Modernt hus med lila fasad och stora fönster, omgivet av grönt gräs och träd under en ljus solig himmel.

Sköllergården ska byggas om, det gör att det står ett flertal lägenheter tomma. Foto: Henrik Östensson.

Därför står lägenheter
tomma på Sköllergården

Publicerad: 14 May 2024 16:30

Äldreboendet Sköllergården i Pålsboda är uppdelat i två delar. Dels det särskilda boendet, med flera avdelningar, dels en del med servicelägenheter, där framför allt äldre, med hjälpbehov hyr. Trots att det finns en stor efterfrågan på dessa lägenheter har fem av dem, nu på slutet sex, stått tomma i över ett år.

Flera personer har hört av sig till Sydnärkenytt och funderat på varför inte lägenheterna hyrs ut. Det är ju kö för att hyra.

– Det beror på att vi ju planerar att bygga om Sköllergården. Det ska ju bli ett nytt storkök och en ny matsal, som även ska serva skolan. Exakt hur det ska se ut är inte klart. Det kan komma att bli så att vi behöver ta utrymmet där de tomma lägenheterna finns i anspråk. Därför har vi låtit bli att hyra ut lägenheterna när de efter hand blivit tomma. Det är ju inget bra att låta folk flytta in för sedan tvingas flytta, säger Lena Fagerlund, kommundirektör och VD för Hallsbergs Bostads AB som äger Sköllergården.

Utreds

Men det är alltså inte säkert att alla lägenheter som i dag är tomma kommer försvinna vid ombyggnaden?

Nej, vi håller på att utreda hur mycket yta som kommer krävas. När vi vet kommer vi troligen kunna ut några lägenheter igen, men det är ju inget vi i dagsläget kan säga säkert.

Fagelrund vet inte säkert hur många lägenheter som står tomma. Men enligt vad Sydnärkenytt erfar är det just nu sex tomma lägenheter.

Annons

hallsberg